Followers!

Wednesday, December 25, 2013

Jangan cepat marah... Okay~~~

Jangan cepat marah ye.... Kata2 yang diucapkan kepada aku...

Adik aku cakap aku ni moody... Hmmm yo ko???

Tapi kadang orang judge kita dari apa yang mereka nampak dalaman mana la mereka tau..

Kadang-kadang bukan moody pun biasa-biasa je mood aku nih tapi sebab muka dh memang gerun agaknya...

Kalau balik keja lagi la memang lotih... Lagi muka macam2 pattern tapi itu semua luaran...

Dalaman aku okay je kot... Walaupun ada ko...

Tapi kalau memang time mood ko adik ak cakap ngan aku pun aku jalan straight je... Kesian dia kan dapat kakak macam ni...

Tapi tak lama pastu ak cakap balik ngan dia.. :-)

Tak jemu pulak aku tengok dia melayan mood aku terutamannya yang last skali..

So masa bezday aku ari tu dia bg special word...

" Balik keja jangan moody.. Senyum Sikit..."

Yang di tulis dalam kad...

Tapi aku ni nampak moody... nampak cruel tapi aku sayang kot kat orang2 yang sayang aku dan tahu menhargai aku...

Terima kasih pada semua yang masih ingat hari lahir aku walaupun dengan bantuan Incik FB dan juga Phone Reminder...

Sebab benda ni dua la korang masih ingat kewujudan ak..

Terima kasih semua... Sayang kamu2 semua... :-)

Reading is a worth thing. 45#


Thursday, December 19, 2013

Meeting... Meeting... Meeting...

Meeting @ Mesyuarat ialah sebentuk komunikasi formal yang dilakukan dalam sesuatu pertubuhan yang bertujuan untuk membuat sesuatu keputusan atau menyelesaikan masalah.

Bila masuk meeting apa yang ada dalam fikiran korang.

Mungkin korang akan fikir psl lunch/breakfast atau mungkin pasal kerja yang masih tertangguh...

Meeting biasanya mengambil masa sekurang-kurangnya 1@2 jam...

Aku la kalau masuk meeting berat je rasa otak ni... Jem semacam...

Mungkin sebab percakapn tanpa henti dari seorang ke seorang yang lain dan ada juga percanggahan pendapat....

Jadi meeting boleh di kata kan sebagai saat meluahkan perasaan face 2 face untuk semua... Sebab masa tu jelah semua akan berkumpul.

Tapi meeting ni janganlah buat selalu sebab buang masa.

Kita datang bukan semata nak meeting, keja ada nak kena settle.

Pastu bila kerja tertangguh dia tanya pulak kenapa tak siap...

Hmmm tapi ak memang tak suka meeting dan ak tak tau mcm mana orang yg conduct meeting blh lama duk dlm bilik meeting.

Tuesday, December 17, 2013

Monday, December 16, 2013

Still it's about December...

When comes to end of years it's only could be 2 things happen to me....

Good Dreams or Bad Dreams....

Sometimes I rather choose the bad one so I can surpass obstacle...

One Bad dreams means we getting near to Goods dreams and we get to improved ourself for something more bigger...

Tears dripping, will make a memories that I will remember one day...

"Ohhh, I have been in this way before and I will never take the same way. It's hurt my heart badly if I take the same road." and I will keep remember to ensure that I didn't go to the same way....

Between Goods dreams & Bad dreams there's always miracle...

For what I have through till I lose all my strength the miracle always come by and make everything became smooth...

I hope another next... next... next day/week/month/year I will still able to go through obstacle...

Even if it's getting hard... Keep smiling, make my heart be more strong, take care of people that I treasure the most!

December ~~ Full of Tears....

Lee Min Ho - Painful Love

Romanized Lyric

jogeum deo gidaryeo jul su eopsni
meongdeulgo dachin nae mam moreuni
neo ttaemune ulgo usneunde
neoneun wae tto nareul tteonagaryeo hae
han beonjjeum neoreul wihal sun eopsni
anin cheok aesseo neoreul gamchuni
neol ijeun deut salgo sipeunde
neo eopsi amugeosdo mot hae

nae gyeote neul isseo jun saram
geu saram baro neoran han saram
jabeul su eopsneun nohchil sudo eopsneun
naui apeun sarang

eolmakeum nareul beoryeoya hani
seoreopge uneun nae mam deullini
neol michin deut ango sipeunde
neo eopsi na gyeondiji moshae

nae gyeote neul isseo jun saram
geu saram baro neoran han saram
jabeul su eopsneun nohchil sudo eopsneun
naui apeun sarang

nae modeun geol da bachyeodo
neon akkapji anheun naui ojik han saram
naboda deo seulpeun nae saram

maleopsi nal ana jul saram
geu saram baro neoran han saram
meomchul su eopsneun mageul sudo eopsneun
naui apeun sarang
naui naui sarang



English Trans.

Can’t you wait a little longer?
You don’t know of my bruised heart?
I laugh and cry because of you
Why are you trying to abandon me?

Can’t you care of yourself once?
Why keep trying to hide yourself pretending nothing has happened
I want to live as if I forgot about you
I can’t do anything without you

A person who’s been by my side
That person, the only person
I can’t grab them, can’t let go
My painful love

How much do I need to get rid of myself?
Can’t you hear my heart crying?
I want to hug you like crazy
I can’t persist without you

A person who’s been by my side
That person, the only person
I can’t grab them, can’t let go
My painful love

Even when give my everything
I won’t feel bad if it’s you, the only one
My person who is even sadder than me

The person who will hug me without a word
That person is you, the only person
Can’t stop, can’t block
My painful love
My, my love

Monday, December 2, 2013

Reading is a worth thing. 43#



Judged... The person who put this statement did she through life as muslim or just  make judgement from what she seen?

Sunday, December 1, 2013

Reading is a worth thing. 42#


The Heirs Episode 16 ~~ Full of tears!


What a tearful episode... I keep crying while watching T_T.... Its too sad. Can't wait to see what will happen to Eun Sang & Kim Tan. How will Kim Tan survived without Eun Sang.

On this episode Kim Tan father take the actions on relationship between Eun Sang & Kim Tan. He's give a choice to Eun Sang. First is to go away from Kim Tan life and choose which country that she prefer without seeing Kim Tan. Second Eun Sang will get to Kim Tan in two week, after two weeks she must disappeared by Kim Tan side and Kim Tan father will choose which country that she will stay.

Eun Sang prefer the second choice it's better since she can meet Kim Tan.


However Kim Tan get caught on what happen between Eun Sang and his father. Kim Tan meets Eun Sang at scholl and clarified it with Eun Sang.

Kim Tan ask Eun Sang to believe him. As he said that he will confront with his father.

The most sad ending is while Kim Tan attend meeting for shareholder his father already sent off Eun Sang. He's father even said "Do not forget this day. For the price of sword that you used you lost her".

Kim Tan being left behind by Eun Sang.


There's no preview for the next episode. Just wait and thinking what will happen next.

Welcome December ~ The End Of Year


Well it's december already. And everyone sure have their own story on December. Same here I will share the things that me love december at the same time dislike december but not hate it.

End of Year is called december. No matter how many years we have overcome our journey there's always have december in it.

I love december as a woman because there's Year End Sales. Huhuhu... Which girl doesn't like shopping as long you have money shopping is one of our way to release tension. :-)

I love december as a worker because there's a increase & Bonus. :-)

But it's quite stress when december coming because there's so many statement need to be done and submitted. I getting hard at workplace when I meet december. Even december can make me smile its also can be pain.

The worst things is not only to me to everyone who read my post. Because our age add +1.... We need to prepare ourself because we not getting young. Seriously we didn't even knew what will happen in the next day. So just pray and make the day starting with Bismillah. In Shaa Allah everything will be okay.

Have a nice sleep. Nite.

Saturday, November 23, 2013

The Heirs ~~~ Ep 14 progress....



The Heirs Episode 14 is quite unbelievable. Relationship between Kim Tan & Cha Eun Sang is getting more more interesting....

The way Kim Tan protect her and her will to always by Kim Tan side as supporters.  However Kim Tan sure know when the right time to become supporter to Eun San especially when Eun Sang telling the truth of her identity to the whole class.

Kim Tan knew how to respect Eun Sang decision same as Eun Sang who understand the pain that Kim Tan need to bear. As for Rachel & Yoong Do there's no more secret can be hold to became a 'trump card'.

As been said by Kim Tan 'He thinks there's no way to keep the relationship between him & her even as a friends. The last things that he said to Rachel 'Don't talk to me even in the future.'


Young Do is a nice guy who actually regret the things that been happen in the past between him & Kim Tan. He's like a nice boy that act like bad boy. He never have any intention to reveal the truth between Kim Tan & Eun Sang. He's always around Eun Sang because he like her and try to protect her. He know no matter how hard he try Eun Sang will still reject him.

Lastly for one of the lovely couple & I think most of the viewer like this couple after Kim Tan & Eun Sang. Chan Young & Lee Bo Na they have their own way to treat Kim Tan & Eun Sang.  Because of them this drama is nice to watch. They doesn't need to be a Main Role. Just be as they are also can take many attention same as the main role.

However im patiently awaiting for the episode 15. Hope Kim Tan can make his father believe him & he's brother willing to accept him to make a perfect family. 


Running Man~~ So true!


Wednesday, November 20, 2013

Hampir terlupa... The Heirs!!!!~~~

Malam ni The Heirs Episode 13 kan... Esok dah boleh tengok.... Tak sesabar pulak... Jom layan preview nye... :-)







Bila lebih banyak IKLAN dari LAGU~~

Aku ni jenis yang amat-amatlah sangat jarang on radio dalam kereta.. Dan kalau buka pun volume 8@9... Memang sedap la telinga aku dengar...

Tapi minggu ni tetiba rasa nak melayan lagu dalam kereta pulak.. Dapat lagi lagu dari drama "Playboy itu suami aku"...

Best la kan lagu2 dia... Perjalanan dari rumah ke tempat keja aku kalau naik kereta 15-20min...

Yang ak tak puas ati dah beberapa ari ni aku naik kereta buka radio je... Iklan... Pastu traffic info...

Mak ai.... iklan nye kalah pulak iklan tv... xda lagi lama ke iklan korang...

Agak2 lagi sepuluh langkah aku nak sampai rumah masa tu la baru lagu best2 kluar... Bengang pulak... 

Sampai menyesal la pulak ak buka radio tu.. Baik aku buka lagu dalam handphone.. Kalau berita tak apa jugak lagi ni IKLAN...

Orang balik keja nak kurangkan stress lagi bertambah stress... Jadi aku harap boleh la stesen2 radio mengurangkan iklan diorang... sedih bila nk balik ak dengar iklan lebih dari lagu... :-)

Friday, November 15, 2013

Jumaat~~

Kalaulah tiba jumaat... Bilik bos pun awal gelap... Balik tu jalan baik2 ye bos... ^_^

Thursday, November 14, 2013

Playboy itu suami aku ~~

Ada tak sesiapa yang layan drama Playboy itu suami aku... Drama ini diadaptasi dari novel Playboy itu suami aku....

Sejak aku melayan drama ni makin aku kenal penyanyi-penyanyi yang berbakat tapi tidak dikenali...

Tapi suara diorang memang best.. Lagu pun layan...

Tapi drama ni best kan dengan lagu pun best... Jarang sungguh ada drama dengan lagu baru yang best...

Jom layan lagu ni ak suka dengar...



Encik Mimpi - Rindukanlah


Mark Adam - Pencuri


Lagu ni paling best sebab bila bab Playboy je lagu ni keluar... ^_^
L.O.V.E. - Michael Buble

Nasi Lemak~~~~


Pagi ni ak ternampak kawan sepejabat makan nasi lemak...

Wanginya terliur ak.. Dah la sebelum nampak dia makan memang dalam kepala nasi lemak... nasi lemak... nasi lemak...

Ahhhh~~~~ sedapnya kalau dapat nasi lemak...

Tak ke sesiapa nak antakan aku nasi lemak... Yang membe ni pun satu beli la lebih sikit...

=(....Nak nasi lemak....

The Heirs Episode 12 Preview~~

The Heirs Episode 12 Preview with English Sub

Watch here :



This drama getting excited...

Tonight I will watch Ep 11... :-)


Tuesday, November 12, 2013

Monday, November 11, 2013

Arghhh sakit kepala~~~

dah lama aku tak mengalami sakit macam ni... sakit kepala yang keterlaluan sampai masuk keja kul 11pagi...

tapi ada time slip dari doktor... yang doktor pun satu macam nak tak nak je check ak...

ak keja pun ari ni cam tak centre je pening2... rasa cam nak pitam...

tapi semangat tetap diteruskan... keja tetap kena buat... kalau tak memang tak siaplah keja tu...

tapi bagus juga masuk lambat dari mc sebab esok ak ad shipment... harap2 tak pape yang pelik berlaku esok..

malam ni nak kena tido awal pasai esok kena bangun awal nak kena g keja awal nak kena siapkan document yang tak siap lagi...

sok shipment jam 8pg..

so pada semua pegi lah tido awal dan bangun awal... semoga semakin bersemangat bila bangun untuk g keja sok... :-)

Tembak-menembak...

Terkesima jugak ak bila tengok berita TV3 hari ni...

Apalah nak jadi dengan Malaysia sekarang ni.. Perkara yang biasa kita dengar berlaku di luar negara kini makin berleluasa di Malaysia.

Tembak menembak macam dah biasa dengar pulak sejak kebelakangan ni..

Yang peliknya orang yang menembak tu... Diaorang memang tak da ahli keluarga ke..

Kadang2 nak jalan2 pun fikir dua tiga kali... Kita mana la tau andai terkena peluru sesat, nak tembak orang lain kang terkena orang lain...

Perkara macam ni cuma akan menambahkan perasaan takut, fobia dan dendam dikalangan yang terlibat...

Adakah pistol mampu menyelesaikan segala masalah.. Kalau pistol jawapannya semua rakyat malaysia kena belajar menembak...

Kalaulah ilmu menembak yang dah terror tu dibawa pergi menolong saudara kita di Syria lagi bagus dari menembak orang yang tak sepatutnya di Malaysia...

Cuba buat benda yang datang untung sikit... Kalau tembak orang tak bersalah apa dapat PAHALA ke DOSA ke? Mungkin cuma dapat kepuasan.

Maksudnya kalau kita tak dapat nak menyelesaikan perkara dengan cara baik janganlah buat dengan cara yang tak sepatutnya sebaliknya fikirkan cara yang lebih baik. Kita ni sesama manusia memang akan ada sifat kasihan pada orang lain. Yang lah ttup sifat tu.

Tuesday, November 5, 2013

Nail Shop Paris ~~ Korean Drama



Nail Shop Paris

Details :

Director: Park Soo-Chul
Writer: Sung Min-Ji
Network: MBC QueeN
Episodes: 10
Release Date: May 3 - June 28, 2013
Runtime: Fridays 23:00

Synopsis :

Yeo-Joo (Park Gyulee) writes a love story on the internet about a fox with nine tails ("gumiho"). The story becomes a hit and Yeo-Joo becomes somewhat of an internet celebrity. Then, Yeo-Joo is caught in a plagiarism scandal. For her next story, Yeo-Joo decides to write about something completely new. For inspiration, Yeo-Joo decides to observe real people for her story.
Yeo-Joo goes to the subway station. There, she sees a man save a woman from a drug addict. The hero is Alex (Jun Ji-Hoo). Yeo-Joo thinks Alex would make for good material in her next story. She follows Alex to his place of work, which turns out to be a nail shop named "Paris". Yeo-Joo decides to work at the nail shop, but it appears the shop only hires men. Yeo-Joo then disguises herself as a man with the help of her friend Ji-Soo (Han So-Young). Others than Alex, Kay & Jin also working there.

Cast

Park Gyulee



Song Jae Rim



Jun Ji Ho



Cheon Dung



Han So Young

Monday, November 4, 2013

Just You ~ Taiwanese Drama



Title: Jiu Shi Yao Ni Ai Shang Wo
English title: Just You
Genre: Romance
Episodes: <Currently Airing> +-20 Eps
Broadcast network: SETTV
Broadcast period: 2013-Jun-21
Air time: Friday 22:00
Opening theme song: Xin Ai De (心愛的) by Genie Chuo and Huang Hong Sheng
Ending theme song: Dang Bu Zhu De Tai Yang (擋不住的太陽) by Aaron Yan

Synopsis


Qi Yi (Aaron Yan) is a boss from hell. He is worst than a control freaking director. He is the saboteur of office romances. Cheng Liang Liang (Guo Xue Fu) was tasked by her coworker to break down the boss defense and have him lift the anti-office-romance rule. By chance Liang Liang also living with Qi Yi. Liang Liang parading then launch the mission as planned by her friends.

Cast


Aaron Yan



Guo Xue Fu



Wednesday, October 30, 2013

Cuti Deepavali~~~ Hohoho

Kesibukan yang melampau menjelang cuti diwali. Ak nak mkn pun tak menyempat. Ni dapat update blog via phone. Curi2.... Hehehe

Cuti diwali kilang lama start esok sampai selasa. Pelik kan kenapa lama sangat. Sebab kebanyakan pekerja kilang aku india tapi tauke dia cina.

90% memang india dlm kilang ni... 5% cina & 5% melayu. Blh kira dengan jari la orang melayunya. Jadi xperlulah pelik knp kilang kami cuti lama.

Tapi seronok gak cuti lelama ni..
Merehat kan diri dari fikir pasal keja dan orang2 yang berkaitan kerja. Tapi yang tak seronoknya nak  naik keja nanti dah malas. Urat dah bersimpul. :-)

Kepada semua kaum India selamat menyambut diwali. Kepada yang lain happy holidayyyyyyy!!!!!!!!

Friday, October 25, 2013

B Class Life ^_^


[Seul]
I am a girl just a girl
Jinaganeun geol bwado moreuneun geol
Jeonhyeo yeppeujido anko nunnatgo
Pyeongbeomhagi geujieomneun saram

[JR]
I am a boy just a boy
Sumanheun boi junge geujeo han boi
Mwonga teukbyeolhan ge eopgo mueotdo
Naeseulge eomneun geureon saram

[All]
Urineun 'B' 'B' 'B' geup insaeng 'A' geubi doego sipeundae
Urineun bibi bijeongsangdeul jeongsange seogo sipeun
Urineun 'B' 'B' 'B' geup insaeng 'A' geubi doego sipeundae
Urineun bibi bijeongsangdeul jeongsange seogo sipeun

[Yoojin]
Byeolboril eomneun boril
Sseuldeeomneun sseul ttaeman gajyeotjyo
Bujireomneun ttambangulman jureukjureuk heulligo itjyo

[Hye Sung]
Dapdaphan nae mamboda deo dapdaphaehaneun nae juwiui
Saramdeurui pyojeongboda nakkaji jichyeogajyo

[All]
Urineun B B B geup insaeng A geubi doego sipeundae
Urineun bibi bijeongsangdeul jeongsange seogo sipeun
Urineun 'B' 'B' 'B' geup insaeng 'A' geubi doego sipeundae
Urineun bibi bijeongsangdeul jeongsange seogo sipeun

[Hye Sung And Hong Joo]
Eonjenga nae ane inneun nae teukbyeolhameul chajanae
Boyeojul nari isseulkkayo
Maeume eolma namji anheun nae kkumeul da irki jeone
Naege bichi bichul su isseulkkayo

[All]
Urineun 'B' 'B' 'B' geup insaeng 'A' geubi doego sipeundae
Urineun bibi bijeongsangdeul jeongsange seogo sipeun
Urineun 'B' 'B' 'B geup insaeng A geubi doego sipeundae
Urineun bibi bijeongsangdeul jeongsange seogo sipeun

Urineun 'B'



English Translation


I am a boy just a boy
Just a boy out of many boys
I'm not anything special, I don't have much to show off
I'm that kind of person

I am a girl just a girl
Even if you see me passing by, I'm a girl you don't know
I'm not pretty at all and my eyes and nose are average
I'm that kind of person

* We are B B B-level, wanting to be A-level
We are ab-ab-abnormal, wanting to stand on the peak
We are B B B-level, wanting to be A-level
We are ab-ab-abnormal, wanting to stand on the peak

Our errands aren't really important
We only have pointless places to spend
We are only shedding useless sweat beads
More than my frustrated heart is the frustrated people around me
And seeing their faces makes even me tired

* repeat

Will the day come when I find that 
Something special in me and show it off?
Before I lose what little dreams I have left in me,
Will the light shine on me too?

* repeat

We are a B

Thursday, October 24, 2013

Bank Rakyat Status...


Pagi ni buka lagi FB Bank Rakyat nak tengok status terkini...

Yelah dalam poket tinggal RM10 je... Tu pun pinjam dari adik...

Ak baru dapat tau yang Transaksi ATM/CDM sudah beroperasi seperti biasa...

Tapi untuk i-Rakyat masih belum boleh digunakan...

Tapi bersyukur la sebab dah boleh keluar duit... Itu yg pting...

Pas ni g test... :-)