Followers!

Saturday, November 23, 2013

The Heirs ~~~ Ep 14 progress....



The Heirs Episode 14 is quite unbelievable. Relationship between Kim Tan & Cha Eun Sang is getting more more interesting....

The way Kim Tan protect her and her will to always by Kim Tan side as supporters.  However Kim Tan sure know when the right time to become supporter to Eun San especially when Eun Sang telling the truth of her identity to the whole class.

Kim Tan knew how to respect Eun Sang decision same as Eun Sang who understand the pain that Kim Tan need to bear. As for Rachel & Yoong Do there's no more secret can be hold to became a 'trump card'.

As been said by Kim Tan 'He thinks there's no way to keep the relationship between him & her even as a friends. The last things that he said to Rachel 'Don't talk to me even in the future.'


Young Do is a nice guy who actually regret the things that been happen in the past between him & Kim Tan. He's like a nice boy that act like bad boy. He never have any intention to reveal the truth between Kim Tan & Eun Sang. He's always around Eun Sang because he like her and try to protect her. He know no matter how hard he try Eun Sang will still reject him.

Lastly for one of the lovely couple & I think most of the viewer like this couple after Kim Tan & Eun Sang. Chan Young & Lee Bo Na they have their own way to treat Kim Tan & Eun Sang.  Because of them this drama is nice to watch. They doesn't need to be a Main Role. Just be as they are also can take many attention same as the main role.

However im patiently awaiting for the episode 15. Hope Kim Tan can make his father believe him & he's brother willing to accept him to make a perfect family. 


Running Man~~ So true!


Wednesday, November 20, 2013

Hampir terlupa... The Heirs!!!!~~~

Malam ni The Heirs Episode 13 kan... Esok dah boleh tengok.... Tak sesabar pulak... Jom layan preview nye... :-)







Bila lebih banyak IKLAN dari LAGU~~

Aku ni jenis yang amat-amatlah sangat jarang on radio dalam kereta.. Dan kalau buka pun volume 8@9... Memang sedap la telinga aku dengar...

Tapi minggu ni tetiba rasa nak melayan lagu dalam kereta pulak.. Dapat lagi lagu dari drama "Playboy itu suami aku"...

Best la kan lagu2 dia... Perjalanan dari rumah ke tempat keja aku kalau naik kereta 15-20min...

Yang ak tak puas ati dah beberapa ari ni aku naik kereta buka radio je... Iklan... Pastu traffic info...

Mak ai.... iklan nye kalah pulak iklan tv... xda lagi lama ke iklan korang...

Agak2 lagi sepuluh langkah aku nak sampai rumah masa tu la baru lagu best2 kluar... Bengang pulak... 

Sampai menyesal la pulak ak buka radio tu.. Baik aku buka lagu dalam handphone.. Kalau berita tak apa jugak lagi ni IKLAN...

Orang balik keja nak kurangkan stress lagi bertambah stress... Jadi aku harap boleh la stesen2 radio mengurangkan iklan diorang... sedih bila nk balik ak dengar iklan lebih dari lagu... :-)

Friday, November 15, 2013

Jumaat~~

Kalaulah tiba jumaat... Bilik bos pun awal gelap... Balik tu jalan baik2 ye bos... ^_^

Thursday, November 14, 2013

Playboy itu suami aku ~~

Ada tak sesiapa yang layan drama Playboy itu suami aku... Drama ini diadaptasi dari novel Playboy itu suami aku....

Sejak aku melayan drama ni makin aku kenal penyanyi-penyanyi yang berbakat tapi tidak dikenali...

Tapi suara diorang memang best.. Lagu pun layan...

Tapi drama ni best kan dengan lagu pun best... Jarang sungguh ada drama dengan lagu baru yang best...

Jom layan lagu ni ak suka dengar...



Encik Mimpi - Rindukanlah


Mark Adam - Pencuri


Lagu ni paling best sebab bila bab Playboy je lagu ni keluar... ^_^
L.O.V.E. - Michael Buble

Nasi Lemak~~~~


Pagi ni ak ternampak kawan sepejabat makan nasi lemak...

Wanginya terliur ak.. Dah la sebelum nampak dia makan memang dalam kepala nasi lemak... nasi lemak... nasi lemak...

Ahhhh~~~~ sedapnya kalau dapat nasi lemak...

Tak ke sesiapa nak antakan aku nasi lemak... Yang membe ni pun satu beli la lebih sikit...

=(....Nak nasi lemak....

The Heirs Episode 12 Preview~~

The Heirs Episode 12 Preview with English Sub

Watch here :



This drama getting excited...

Tonight I will watch Ep 11... :-)


Tuesday, November 12, 2013

Monday, November 11, 2013

Arghhh sakit kepala~~~

dah lama aku tak mengalami sakit macam ni... sakit kepala yang keterlaluan sampai masuk keja kul 11pagi...

tapi ada time slip dari doktor... yang doktor pun satu macam nak tak nak je check ak...

ak keja pun ari ni cam tak centre je pening2... rasa cam nak pitam...

tapi semangat tetap diteruskan... keja tetap kena buat... kalau tak memang tak siaplah keja tu...

tapi bagus juga masuk lambat dari mc sebab esok ak ad shipment... harap2 tak pape yang pelik berlaku esok..

malam ni nak kena tido awal pasai esok kena bangun awal nak kena g keja awal nak kena siapkan document yang tak siap lagi...

sok shipment jam 8pg..

so pada semua pegi lah tido awal dan bangun awal... semoga semakin bersemangat bila bangun untuk g keja sok... :-)

Tembak-menembak...

Terkesima jugak ak bila tengok berita TV3 hari ni...

Apalah nak jadi dengan Malaysia sekarang ni.. Perkara yang biasa kita dengar berlaku di luar negara kini makin berleluasa di Malaysia.

Tembak menembak macam dah biasa dengar pulak sejak kebelakangan ni..

Yang peliknya orang yang menembak tu... Diaorang memang tak da ahli keluarga ke..

Kadang2 nak jalan2 pun fikir dua tiga kali... Kita mana la tau andai terkena peluru sesat, nak tembak orang lain kang terkena orang lain...

Perkara macam ni cuma akan menambahkan perasaan takut, fobia dan dendam dikalangan yang terlibat...

Adakah pistol mampu menyelesaikan segala masalah.. Kalau pistol jawapannya semua rakyat malaysia kena belajar menembak...

Kalaulah ilmu menembak yang dah terror tu dibawa pergi menolong saudara kita di Syria lagi bagus dari menembak orang yang tak sepatutnya di Malaysia...

Cuba buat benda yang datang untung sikit... Kalau tembak orang tak bersalah apa dapat PAHALA ke DOSA ke? Mungkin cuma dapat kepuasan.

Maksudnya kalau kita tak dapat nak menyelesaikan perkara dengan cara baik janganlah buat dengan cara yang tak sepatutnya sebaliknya fikirkan cara yang lebih baik. Kita ni sesama manusia memang akan ada sifat kasihan pada orang lain. Yang lah ttup sifat tu.

Tuesday, November 5, 2013

Nail Shop Paris ~~ Korean Drama



Nail Shop Paris

Details :

Director: Park Soo-Chul
Writer: Sung Min-Ji
Network: MBC QueeN
Episodes: 10
Release Date: May 3 - June 28, 2013
Runtime: Fridays 23:00

Synopsis :

Yeo-Joo (Park Gyulee) writes a love story on the internet about a fox with nine tails ("gumiho"). The story becomes a hit and Yeo-Joo becomes somewhat of an internet celebrity. Then, Yeo-Joo is caught in a plagiarism scandal. For her next story, Yeo-Joo decides to write about something completely new. For inspiration, Yeo-Joo decides to observe real people for her story.
Yeo-Joo goes to the subway station. There, she sees a man save a woman from a drug addict. The hero is Alex (Jun Ji-Hoo). Yeo-Joo thinks Alex would make for good material in her next story. She follows Alex to his place of work, which turns out to be a nail shop named "Paris". Yeo-Joo decides to work at the nail shop, but it appears the shop only hires men. Yeo-Joo then disguises herself as a man with the help of her friend Ji-Soo (Han So-Young). Others than Alex, Kay & Jin also working there.

Cast

Park Gyulee



Song Jae Rim



Jun Ji Ho



Cheon Dung



Han So Young

Monday, November 4, 2013

Just You ~ Taiwanese Drama



Title: Jiu Shi Yao Ni Ai Shang Wo
English title: Just You
Genre: Romance
Episodes: <Currently Airing> +-20 Eps
Broadcast network: SETTV
Broadcast period: 2013-Jun-21
Air time: Friday 22:00
Opening theme song: Xin Ai De (心愛的) by Genie Chuo and Huang Hong Sheng
Ending theme song: Dang Bu Zhu De Tai Yang (擋不住的太陽) by Aaron Yan

Synopsis


Qi Yi (Aaron Yan) is a boss from hell. He is worst than a control freaking director. He is the saboteur of office romances. Cheng Liang Liang (Guo Xue Fu) was tasked by her coworker to break down the boss defense and have him lift the anti-office-romance rule. By chance Liang Liang also living with Qi Yi. Liang Liang parading then launch the mission as planned by her friends.

Cast


Aaron Yan



Guo Xue Fu