Followers!

Saturday, June 30, 2012

Happy Saturday!




Hi & Good morning to all blogger. Thanks to whoever have BW here. I'm really grateful. Please feel free to leave a comment or any idea.


Actually i'm really misses blogging. I think already 1 week i didn't post anything. Truthfully i'm  busy this few days. To many things need to clean up. From work place to home. Such a mess.






But today I just relieved. Feel fresh maybe because I had clean my brain even not 100% from a mess things. I hope that this feeling will be last forever if possible. :-)




Sunday, June 24, 2012

A Gentleman's Dignity


Details

Title: 신사의 품격 / Shinsa-ui Poomgyuk
Also known as: Gentlemen's Class, Grace of Gentleman
Genre: Romance, comedy
Episodes: 20
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2012-May-26 to 2012-???-??
Air time: Saturday & Sunday 21:50
Original Soundtrack: A Gentleman's Dignity OST 


Synopsis

A drama about the careers and love lives of urban professionals. It will tell the story of four men in their forties as they go through love, breakup, success and failure. Kim Do Jin, an architect with a scathing tongue have romantic relationship with strict high school teacher Seo Yi Soo, who moonlights as an umpire at amateur baseball games. Im Tae San is dating a cold-hearted woman but wonders if there is someone else out there for him. Choi Yoon tries to heal his heart after losing his wife four years ago. Lee Jung Rok marries an older woman for money but may lose his comfortable lifestyle in a divorce.


Cast

Jang Dong Gun as Kim Do Jin

















Kim Ha Neul as Seo Yi Soo






















Preview Episode 1...



video


Friday, June 22, 2012

Suramnya..

Pagi ini macam suram sangat. Cuaca dan juga mood aku. Memang betul la apa yang selalu dikata masalah itu peneman yang tak disangka. Samaada hadir dengan perlahan ataupun hadir dengan tiba-tiba.

Bila dilanda dugaan begini kesabaran lah paling diperlukan disamping dengan ketabahan. Kalau tiada keduanya mesti dah tungang langgang hidup aku.

Perlukah hadir kembali jika cuma menambah beban dihati. Kan lebih baik kalau Keadaan seperti dahulu saat kau meninggalkan kami.

Apalah guna jika ada seperti tiada. Akan aku tabahkan diri ini. Dugaan yang dilalui satu ujian. Dan berharap agar dugaan seterusnya masih mampu kami tempuhi.

Tuesday, June 19, 2012

Demam Denggi

Demam denggi... sape tak pernah dengar... Kalau tak pernah dengar atau baca fakta mengenai demam ni rajin-rajin la ke google ye...


Ak nak kongsi tips kalau ada antara orang yang korang yang kenalan dapat demam ni. Demam denggi adalah antara demam yang boleh membawa kematian kalau tidak dirawat dengan segera.


Adik ak ada sorang kena demam denggi. Mula-mula ingat demam biasa, lepas tengok panas tak turun-turun ak suruh pergi klinik. Tup tup kena tahan wad demam denggi.


Sepanjang dia kena demam ni selera makan dia drop habis... dia susah nak makan.. masuk makanan dia nak muntah tapi paksa jugak la dia makan yang dia terlarat.  Pas tu suruh la adk lg sorang jagakan.


Suhu badan tak menentu kejap naik kejap turun. Setelah 2-3 ari selera makan drop, tahu apa lagi yang drop SEMANGAT untuk hidup. Jururawat kat situ kata salah satu punca kematian akibat demam ni sebab diaorang dah tak ada semangat nak hidup.


Aku tanya adik ak kenapa. Dia jawab "Yela, setiap hari minum 100, makan lepas tu masuk air. Makan ubat. Tapi tak elok jugak. Orang berserah jela kalau dah nak mati nak buat macam mana.." haaaa 2 dia jawabnya. Sebab apa semangat dah xda.


Nak naikkan punya la susah. Lepas beberapa hari jururawat ckp pulak platlet darah turun. Masa tu dia macam dah ok sikit. Setiap berapa jam dia amek platlet darah tapi semakin menurun.


Aku pun google la... Masa tu bersyukur ada kemudahan internet nih. Rupanya nak naikkan platlet darah minum air rebus pegaga paling cepat naik. Pagi tu jugak pegi cari pegaga. Dah rebus tros bawak air dia ke spital.


Adik ak minum pagi, petang platlet tros naik. Jururawat cakap sekali dah naik takkan turun. Dengan itu selamatlah adik aku dari penyakit ni. 


Rawatan paling bagus saat mereka tiada semangat adalah memastikan orang yang paling diperlukan berada disisi mereka.




p/s : demam yang nampak macam biasa itu bukan bererti demam biasa.

Monday, June 18, 2012

Tukar-tukar

Selamat pagi semua.... Isnin permulaan hari bekerja, macam mana mood korang. Aku hari ini  rasa cam ok je.  Perasan tak header ak asik dok tukar-tukar... saja je nak try2... pas pandang header tu tetiba terbit idea baru so ak alihkan dulu header tu.. Rasanya nak guna kat tempat lain.


Balik karang baru la letak balik header lama. Hari ini datang keja bawa i/c, bank kad & lesen je. Wallet tak bw pun. So header lama ak letak dalam pendrive, pendrive dalam wallet. Tak dapat la mskkan header lama pagi ni.


Tu la padan muka aku suka benar tukau2 header penyudahnya rasa header lama gak cun kalo letak.. So skang ni ak dah alihkan header lama ak. Hehehe kosong atas 2. Cuma ada nama blog je.. Jangan plak rasa pelik atau janggal nak datang jenguk. Atau jangan plak pk anda salah masuk blog.. Ini lah rupa blogku untuk hari ini. Malam ni baru la kembali seperti normal.


p/s : thanks ya sesiapa yang rajin membaca walauapapun yang ak repekan. :-)

Saturday, June 16, 2012

Tak cukup ke apa yang dah ada????

Semua tahu dalam diri seorang manusia tak pernah cukup dan puas walaupun keperluan hidup sudah lengkap.  Aku tidak terkecuali. Jika ada telefon sebenar dah cukup tapi nak tukar pulak pada yang canggih... Hehe perangai ak la 2. Tapi dulu skang pkai je apa yang ad. Kalo org bagi lain la tapi utk beli guna sdiri dh xnak. Sbb tipon ni harga makin jatuh bukan naik. Baik beli rumah. ;-)

Itu kalau sifat aku la. Tapi ada pulak orang yang pada ak duit dh cukup kot sampai terlebih2 tapi still nak cr duit mcm tak cukup dengan apa yang ad. Keja yang sepatutnya semakin diabaikan kerja sampingan yang dia kejarkan... Pelik kan.

Manusia pelbagai ragam. Selama ak hidup ak dah jumpa orang habiskan duit bebelanja untuk diri sdiri tapi utk kperluan rumah diabaikan(ini more to pemberi nafkah :-) ) , orang yang kalo ckp dia je yg gud...

Kalo ak xtau la.. Tros terang ak nih kategori baik gak... Huhuhuhu... Percaya atau tidak je ye para pembaca... Jadik orang yang berkawan ngan aku ni untung... Orang yg amik ak bekerja pon untung... :-P

Oklah dah abis kisah ak msk bakul angkat sdiri. Sekian kita renung-renungkanlah diri kita. Baik atau buruk kita sendiri jugak yang tau. Have a nice weekend!

Tuesday, June 12, 2012

Queen In Hyun's Man Full Online Episode








For full episode please visit ;


further drama updated please visit ;





Note : I only suggested this link, however I did not take responsibility if unable to watched the video. I do not own this video. ^_^

Saturday, June 9, 2012

Dr Jin (Time Slip Dr Jin)


Sypnosis



Dr. Jin Hyuk (Song Seung Hoon), a renowned modern-day neurosurgeon, is transported back 150 years to the Joseon Dynasty and forced to practice medicine during a much more primitive era. He meets Hong Young Rae(Park Min Young), a nobleman’s daughter bearing a striking resemblance to his lost love.   As Dr Jin Hyuk tries to practice medicine in a more primitive era, he is forced to invent medical devices and use his ingenuity to heal the people around him.  But why was he transported back in time, and will he be able to return to the modern time period?


Cast


Song Seung Hoon as Jin Hyuk






















Park Min Young as Hong Young Rae/Yoo Min Ah























Kim Jaejoong as Kim Kyung Tak




















Trailer Dr Jin


video



Noote : I do not own this video

Tuesday, June 5, 2012

Queen In Hyun’s Man - Currently Airing


Plot

Kim Boong-Do (Ji Hyun Woo) is a scholar from 1694 during the Joseon Dynasty, who supports the reinstatement of Queen In-Hyun after she is deposed due to scheming by Lady Jang. 

In 2012 Choi Hee-Jin (Yoo In Na), an unsuccessful actress, lands her big break when she is cast in the drama "New Jang Heebin" as Queen In-hyun. Accidentally Boong-do travels to 2012, landing in modern-day Seoul. There he crosses paths with Hee-Jin.


Cast


Ji Hyun Woo as Kim Boong Do                       















Yoo In Na as Choi Hee Jin















Kim Jin Woo as Han Dong Min













Ga Deuk Hi as Jo Soo Kyung











I love this scene... Watch it and you will love to watched the whole drama.. ^_^


video

Bila Kita Akan Dijemput…





Yang hidup pasti akan mati…. Itu adalah lumrah.  Disebabkan lumrah itulah kita harus sentiasa ingat kematian tidak ada tarikhnya sama ada dekat atau jauh dengan diri kita.  Haruslah sentiasa ingat kematian itu sesuatu yang pasti.

Kematian tidak kenal tua atau muda, kanak-kanak atau dewasa, cantik atau hodoh… Ada juga masih jahil mengenai perkara begini berfikri yang tua sepatutnya lebih banyak beramal dari yang muda..  “Rumah kata pergi, Kubur kata mari”… ayat itu bukanlah untuk yang tua tetapi lebih kan lah untuk yang muda…

Kematian itu tidak boleh di spesifikasikan mengikut umur.  Umur itu cuma kita yang menghitung, kematian itu pula cume hadir bila tiba masanya. Dan yang pasti kita tak akan pernah tahu bila masa itu akan tiba.

Oleh itu hendaklah kita tahu kematian akan hadir pada masa yang ditetapkan. Kita manusia tidak akan tahu bila…. Bagaimana…. Dimana….






Sunday, June 3, 2012

The Endless Saturday!

✉ ding dong... ding dong... someone outside the window... someone that I knew... someone who came with a cheerful face.. that someone is one of the important person in my life. All that we have through together always make me smile at the end. Even when we arguing, our relationship will never break.


For a long time we didn't see each other.  Now she's coming with something. A card.. Marriage card on Saturday. I'm glad because she make a decision.  Because she never think about herself first.  Family and friends come first than only herself. Nothing ever changes about that.

Yesterday is the most valuable day. I wake in an early morning even I knew the marriage at 7pm. I was thinking to bake some cake for her.  Something that I made myself.  I can be proud of that, the valuable of present is not 'RM' but how sincere you are.  I'm really satisfied even it just a cake not a oven.


Tada....






Honestly i'm not the one decorate but my brother, i'm just make it.  Such a happy day. She's become a model for all night.  Keep taking a picture with everyone who came.  Just  really nice scene!

To be there I was able to meet all ex-workers.  We really close each other. I meet them, we keep talking about the past, present and future.  With a beautiful laugh.  Just really miss all the things that we have done together.  At the end I came back home at 10pm. Quite early because I bring my mother so I can chat too long, I don't want to make my mother wait.

Because of you I can survive, You make proud of you and myself, from start I never thought that this relationship will last long because you and me, our personalities is really different. Thanks for being my dearest friends and make my side full of a person who know how to appreciated me. ^^Thanks my friends^^