Followers!

Tuesday, February 26, 2013

IkHLaS


Apa yang kita harapkan pada sesuatu hubungan..?

Keikhlasan...

Tapi pastikah kita yang mereka ikhlas pada kita.  Tiada siapa dapat pastikan keikhlasan.

Keikhlasan bukan sesuatu yang boleh diukur. 

Kadangkala aku berharap yang keikhlasan boleh diukur supaya aku tahu bagaimana orang disekeliling aku menerima diriku.

Tapi kadangkala ukuran itu tidak penting tapi yang penting diri kita.

Kita haruslah ikhlas pada orang lain kalau kita nak orang pun ikhlas pada kita.

Kisah ak di petang selasa


Urat-urat malas semakin menjalar dalam diri. Oh bila kah jam akan menunjukan pukul 5.30pm. Aku ingin pulang awal hari ni.

Mataku kini semakin sayup... semakin hampir terkatup kedua-duanya.
Daya tahanku semakin kurang.

Badan seakan-akan lemah.  Sendi-sendi terasa letih-letih.

Kalau lah dapat tilam, bantal & selimut kan best.  Walaupun matahari mencacak langit ak tetap perlukan selimut baru dpt tido.

Tidak mengapalah jika tiada bantal dan tilam.
Alarm ‘EMERGENCY’ semakin menyala-nyala di benakku.

Patutkah kakiku melangkah menuju ke bilik solat dan buat apa yg patut... J

Baik ak pergi sekejap... Dah mengantuk tahap gaban ni. 

Lambat je sikit terus jatuh ak disisi mejaku.



p/s: memandangkan time rehat tadi ak buat kerja jadi tak salah kan kalau time keja ak rehat sekejap.

Wednesday, February 20, 2013

Giveaway Gempak Bersama Nazlyizan


Giveaway ke2 untuk blog Ku Ada Kamu. Giveaway ini juga ada penambahan hadiah dari Nazlyizan Craft. Jom ramai2 join GA ni.


Syarat-syarat WAJIB :-
  1. Follow blog Ku Ada Kamu
  2. Follow blogshop sponsor Nazlyizan Craft
  3. Follow blog sponsor Nuramsnaz
  4. LIKE Facebook Fanpages DISINI dan DISINI

Tugasan WAJIB :-
  1. Tinggalkan alamat FB @ email di kotak komen INI (senang nk contact jika menang)
  2. Buat Tajuk Entry " GIVEAWAY : Gempak Bersama Nazlyizan "
  3. Tepek banner segmen di entry dan backlink ke entry ini
  4. Tag 3 orang dan pastikan mereka tahu
  5. Tinggalkan link Entry Giveaway di kotak komen ini (tempat lain tak layan)
  6. Promot Giveaway ini utk menang hadiah Top Referrer

Pemilihan pemenang adalah berdasarkan cabutan no bertuah yang akan menggunakan tangan 100%. Kecuali pemenang Top Referrer adalah berdasarkan statistik Top referrer yg dipasang di blog ini.


Hadiah yang menanti pemenang :-
  1. 3 pemenang utama - keychain hp love + sepasang brooch + keychain dari cameron
  2. 4 pemenang sampingan - sepasang brooch + keychain dari cameron
  3. 13 pemenang saguhati - belian 3 - 5 barang di Nazlyizan Craft [ free postage ] + keychain dari cameron
  4. 4 pemenang top referrer - belian 3 - 5 barang di Nazlyizan Craft [ free postage ] + Hadiah misteri 
***free postage adalah sah untuk sekali belian sahaja.





Nota kecil : semua ni copy & paste from the origin owner.

Tertusuk....

Orang yang kita percaya pabila tiba-tiba dia berpaling dan membelakangkan kita pastinya kita akan terguris.

Tapi lebih pedih dan menusuk bila dia berlalu meninggalkan kita.  Umpama di khianati.

Sesungguhnya itulah yang ak rasa beberapa hari ini.
Rupanya kasih sayang tak cukup sehingga dia sanggup memalingkan muka.
Apa yang penting pada dia ak pun tak tahu, kadang-kadang kita pula rasa bersalah walaupun bukan salah kita.

Dia sering menunding jari dan menyalahkan orang lain sebab nak menutup kesalahan sendiri. Apa yang ada dalam otak dia? Apa yang dia fikirkan sampai jadi begini? Apa dia tak deria ke untuk melihat, mendengar dan merasai kasih sayang.

Lebih dahsyat bila Wang jadi Ukuran... Aku terpana seketika. Adakah wang menjamin masa depan? Adakah wang boleh membeli kasih sayang?

Pelik kan... Aku selalu fikir apa yang mereka fikir dan bagaimana caranya mereka berfikir.

Tapi BUNTU! Aku tak menemui jawapan bagi persoalan yang bermain di benak ku.

Satu perkara yang aku mampu lakukan berdoa dan menerima apa yang laku ini dengan redha.

Wednesday, February 13, 2013

Our Very First Mini Segment



Nak join klik sini

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013


To join click here

Meh Join segmen nih... Ramai sponsor dan nampak menarik...

Jom terjah sponsor utk GA ni :-


Oh Roadtax...


Kenapa bila nak hidup roadtax kena insurans sekali...

Tak boleh ke kalau insuran lain kali....

Waaaaaaaa.... asa nak nangis tengok reganya....

Dahsat kan.. Dah la kita ni bajet sederhana..

Insurans pulak harga high CLASS....

Well ak terus memeningkan diri supaya cukup bajet ak nak cover insurans...

Dan ak tros menggoggle...

Juga bertanya pada orang terdekat..

Orang sebelah la maknanya.. hehehehe

Dan solutionnya dari kena bayar almost RM1000..

Now ak kena bayar only RM500..

Jimat bukan.. hehehehehe

Macam2 ak tolakkan...

KENA LA UKUR BAJU KAT BADAN AK...

Dah 2 je ak mampu bayar.. Sorry ye ejen insuran...



Note : Kalau korang nak check NCD leh la lawati web ni...
& kalau nak check insurance to be paid check sini pulok..

Selamat Kembali Bekerja!


Seperti biasa.. Hari rabu umpama hari isnin...

Sebab....

Hari ni kan hari permulaan kerja setelah cuti 4hari...

Seronok la kan dok umah...

Sampai nak bangun g kerja pun ssh mata nak buka..

Hari ni ada shipment tapi ak tak la bz mana pon sebab ad keja dh settle on Friday.

Orang yng tak suka kepala pening pagi2 mcm ak mmg kena siapkan kerja awal.

Macam mana hari permulaan korang... OK ke KO...

Arap semua ok.. ^_^

Sunday, February 10, 2013

Worst MOndaY when geTTing NeaR witH hOlidaY!


NI post ak yang tersangkut kat Draft. 

Kalau tengok tajuk dah tau ak tulis ari ape.

Dan secara detailnya sebelum CNY.

Tau x ak nk tulis psl ape.

Psl keja makin dekat cuti makin TENSION. 

anyak masalah berkaitan lesen dan juga shipment.

Paling Dasat bila miss communication. Wahh masa 2la lagi sakit kepala.

Maklumlah bila dekat cuti panjang delivery yg mana jatuh hari 2 nak kena push out… 

huhuhu mmg dasat la.

Penat gila sebab shipment setiap hari non-stop.

Tapi ni dah cuti so RELAKS.

SEGALA MASALAH KERJA DILUPAKAN.. HEHEHEHE

Happy CNY!





Happy CNY kepada kawan-kawan berbangsa cina 

dan selamat bercuti pada yang bukan berbangsa cina.

Lama pulak rasanya cuti CNY tahun ni.

Pada yang pergi bercuti semoga cuti korang indah2 belaka.

Dan pada yang macam ak dok umah je jom la kita rileks sambil on9. J



p/s : syoknya raya cina limau makan pun tak abis. huhuhuhu

Friday, February 1, 2013

Reading is a worth thing. 9#


Sape yang Tak PenAh BuAt saLah....

Tengok tajuk entry mesti dah isinya... :-)

Hari ni ak nk storY sikit pasal orang bajet SEMPURNA!

Pelik kan orang macam ni hanya untuk KEPUJIAN & KENAIKAN PANGKAT...

Mereka akhirnya sanggup hidup KESEORANGAN..

<ok tak la seorang sangat ada la juga seorang teman disisinya>

Tapi yang ak tak suka kenapa la cepat melepaskan marah...

Selidik dulu dan seelok-eloknya dengar dari kedua-dua pihak...

Jangan hanya 'make a judgement for 1 statement'.

Pendapat ak semua pernah buat silap.  CUma bila dah tau silap cuba perbaiki.

Improve ourself! Untuk kepentingan bersama.

Dan kalau ada orang yang buat silap saling MEMAAFKAN itu lebih penting.

MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI tidak akan menyebabkan kita disanjung selamanya.

Lebih elok kalau kita cuba membetulkan kesilapan.

Sebab kalau asyik MARAH dan BUAT MUKA TOYE...

Memang le masaalah takkan selesai.

Kesimpulannya janganlah menganggap diri kita sempurna sebab yang sempurna itu tiada di dunia.

Hari pertama dalam bulan Februari ~ Hari Jumaat ~ 19/Rabiulawal/1434 AH

Assalammualaikum...

Salam Jumaat kepada semua...

Hari pertama dalam bulan Februari bersamaan19/Rabiulawal/1434 AH korang mcm mana???

Ok ke pagi ni...

Ak BUAT masa ni alhamdulillah....

Semoga setiap saat yang berlalu akn sentiasa dipenuhi dengan ketenangan.

^_^