Followers!

Sunday, June 23, 2013

Saturday, June 22, 2013

1st Mini GA by Random Rainbow



Dah lama rasanya tak join GA...

Ari ni jalan2 nampak plak GA ni, jom la kita sama2 memeriahkan GA ni...

Nak join click link dibawah ni...



Sunday, June 16, 2013

Jom kita balik....

Ada lagi 3jam stengah nak tunggu bas blepas.... Hmmm xpolah sape suh xbeli tiket smlm... So pengajrannya... Bli tiket awl kalo lbt kena la bsabar.. :-)

Saturday, June 15, 2013

Kisah Sabtu Aku ~~

Assalammualaikum semua... Ni kisah yang jarang didengar dari blog ak sbb biasanya ak updated kisah dalam melaka je...

Semalam ak ke KL... Niat nak g ronda2 dan mmandangkan adik ak rajin melayan ak jd kini ak di KL.

Bermula kisah sabtu ak dengan menaiki bas dari melaka ke tbs. Hmmm sampai tbs adik kena tunggu adik ak... Sempat la jugak ak bposing bagai kan... Asal boleh jek psing dpn tbs.. Heehe

Lepas dia sampai ak letak brg dlm keta so kitaorg gerak ke klcc naik lrt... First place klcc....

Sampai klcc perut dh lapar sgt sbb tak amik bfast. Jam pun dh dkat kul 11... Layan jela tros angkat lunch... Makn kat sushi king.. First time msk sushi king bedal jela menu ape pon yg adk ak angkat...

Tapi memang kenyang la... Dpt pulak layan green tea... Ak mmg suka green tea... Hmmm sodaapppp lunch ak...

Lepas g sushi king pusing2 ag klcc... Pastu sblm kua klcc g sat SF coffee.... And lucky for buy 1 free 1... Untungnya bdn.. Hehehe

Abis kisah klcc ak... Lepas g klcc ak g jln2 kat jln tar dan jln masjid india... Baru 3 tpt...

Next go to mid valley.... Imagine naik ktm pastu putra kalo xsilap ak la... Mak aii kalo lrt ad ksian la naik eskalator... Ini ktm nak putus kaki ak... Xpe bkn slalu exercise... Think +ve...

Lepas mid valley pegi pulak times square... Memang handal ak ari ni... Hmmmm

Dan tempat trakhir lepas times square adalah mines... Tapi mines ok lg la sbb naik keta dan dkat ngan umah adik ak... Xla ak dok asik trun naik tangga...

Smua tpt yg ak pegi ni nk usha hp n ronda2... Tapi dsbbkn mata ni kranjang sgt ak xbeli pon hp sdahnya.... Xtau nak amek yg mana...

P/s : kalo korang nak tau first time ak pegi tpt ni smua. Dan dlm 1 ari ak abis jln. Sib baik xjakun sgt kan...

Buat aku tersenyum.... 1#

13.06.2013

Masa ak nak balik keja sebenarnya ak moody sikit... sebab... hmmmmmm

Sebab yang tak bagus ak dah lupakan tapi skang ak nak story masa ak on the way balik keja dan masa ngah mood sangat2...

Selepas ak keluar simpang dari tempat keja kereta depan ak adalah kancil....

Dan kancil tu la punca ak tersenyum sampai rumah.... hehehe

Sebab dalam kancil tu ada dua orang budak comel...

Memula ak pandang ngan tak perasaan sebab moody...

Dah lama-lama tengok keletah diaorang ak mula tersenyum...

Dan budak-budak tu walaupun kitaorang duduk berlainan kereta boleh main cak cak ngan ak...

Memang ak rasa colourful kejap la dunia ak nih...

Masa tu ak fikir patut la orang kat tempat keja ak mana dah kawin dia rasa seronok bila nak blik dan nak pegi keja...

Sebab diaorang happy bila dapat tengok muka budak kecik...

Dan ak pun fkir kan syok kalau kat rumah ak ada sorang budak....

Arghhh mcm2 masa tu fikir yang indah je psl kanak2... Yela dah la comey...

Disebabkan budak2... disebabkan main cak cak... sampai skang ak masih senyum bila taip post nih....

Pada semua yang ada anak semoga hidup orang bertambah-tambah tambah bahagia... Sesiapa yang single mingle macam ak nih jom la g kaco anak orang... hehhe :-D

Reading is a worth thing. 28#


Friday, June 14, 2013

===> KISAH 4 LILIN <====


Ada 4 lilin yang sedang menyala. Sedikit demi sedikit habis meleleh. Suasana begitu sunyi sehingga terdengarlah percakapan mereka.

Lilin yang pertama berkata: “Aku adalah Damai."
"Namun manusia tak mampu menjagaku. Maka lebih baik aku mematikan diriku saja!”
Demikianlah sedikit demi sedikit sang lilin pertama padam.

Lilin yang kedua berkata: “Aku adalah Iman.”
“Sayang aku tak berguna lagi. Manusia tak mau mengenalku. Tak ada gunanya aku tetap menyala.”
Begitu selesai bicara, tiupan angin memadamkannya.

Dengan sedih giliran lilin ketiga bicara: ”Aku adalah Cinta.”
“Tak mampu lagi aku untuk tetap menyala. Manusia tidak lagi memandang dan mengganggapku berguna. Mereka saling membenci. Bahkan membenci mereka yang mencintainya, membenci keluarganya.”
Tanpa menunggu waktu lama, maka matilah lilin ketiga.

Tanpa terduga…
Seorang anak saat itu masuk ke dalam kamar, dan melihat ketiga lilin telah padam.
Karena takut akan kegelapan itu, ia berkata: “
Eh apa yang terjadi?? Kalian harus tetap menyala. Aku takut akan kegelapan!”

Lalu ia mengangis tersedu-sedu.
Lalu dengan terharu lilin keempat berkata:
"Jangan takut. Janganlah menangis. Selama aku masih ada dan menyala, kita tetap dapat selalu menyalakan ketiga lilin lainnya."

”Akulah HARAPAN.“
Dengan mata bersinar,sang anak mengambil Lilin Harapan, lalu menyalakan kembali ketiga lilin lainnya.

Apa yang tidak pernah mati hanyalah HARAPAN . Jangan sampai kita kehilangan HARAPAN.





p/s : sumber FacebOOk... menarik utk dibaca & ada pgajaran disebaliknya.

Reading is a worth thing. 27#


Wednesday, June 12, 2013

Candy Crush ~ Games...


Candy Crush Saga... Ak rasa game ni ak tak yanh story pun memang korang tau...

Apa ak nak story arini pasal orang yang main game ni...

Sebenarnya agak mengejutkan ek... sebelum ni ak tgk game2 FB ramai juga yang main tapi ramai yang muda2...

Dan kebanyakan yang main semua yang biasa2 punye orang...

Dan agak mengejutkan ak bila ak tau rupanya game ni menjadi kegilaan orang yang even dah umur 50... WoW...

And guest what... bos ak pun main game ni... tak agak2 plak.. level diaorang kalo dengar tak kesian...

Level sumer nak ratus2 jek...

Tapi diaorang ni tak main kat komputer la tapi lebih pada ipad dan juga smartphone...

Ak ni pun main game tu jarang... pada ak game tu ok2 je... banyak kot game yang jenis cam tu dlm FB.. contohnya BB...

Tapi kenapa itu yang menjadi perhatian semua peringkat umur.... hmmmm...

PELIK...

p/s : tu je yang ada dalam otak ak pagi2 nih.. so tu jela yang ak bebelkn pagi ni at blog ak nih... to all readers kalo rasa mgarut layan jela... hehehe :-)


Sunday, June 9, 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia


Aku rasa drama ni dah mendapat tempat dalam ramai hati rakyat m'sia.

Salah seorangnya ak. Kalau nak tau ak ni susah nak layan drama melayu. Tapi kalau novel melayu memang Fav. ak...

Drama ni adaptasi dari novel SSID. Kalau baca novel memang susunan cerita agak sama dengan drama.

Ak takkan ulas sipnosis memandang drama ni famous mana2 web pun memang ada sipnosisnya.


Punca ak tertarik dan hati aku terus terikat dengan cerita ni... Pelakon dalam drama ni memang pandai memainkan watak masing2. Lagi2 watak syaf.. Memang ak suka sangat tengok... Cute!

Cerita ni memang ak tak tinggal even ak dah abis baca novel dia ak suka tgk dramanya...

Tak sabar rasanya nak menanti episode yang seminggu sekali. Tapi ak tak layan drama ni kat TV biasanya ak layan kat website jek...

Kalau korang jenis macam ak yang tak da masa nak duk depan tv dan lebih banyak masa depan lappy jom layan web nih....


p/s : Kalo korang ada pape drama yang leh recommend jom kongsi kat kotak komen.. Tak kisah la drama malay ke, korea ke... ak layan je... :-)

Jom layan hasil ak & adikku.... ^_^


Ni hasil tangan adik ak... Green Velvet.. cam tu nama dia... tapi mmg sedap...




Yang membuat kek ak... yang mengias adik ak....




adik ak buat sempena ari ibu... dan kebetulan bezday adik jd dia dpt kek di bwh...




Apple pie... mmg sdap inti dia.. adik ak buat ak ni tukang makan je....