Followers!

Saturday, January 18, 2014

Kisah debit kad aku ~~ End

Ni sambungan kisah semalam..

Hari ni aku pergi caltex aku suh tolong re-checking sebab ak bayar RM30 tapi tolak RM100...

So diaorang cakap kena refer pada bank... Okay aku akan refer pada bank...

Tadi aku dah call maybank dan diaorang cakap kalau pam minyak dan masukan debit kad dekat mesin pam tu memang diaorang akan caj lebih sebab dia tak tau berapa kita akan isi.

Tapi kalau kita bayar kat kaunter dalam dia akan tolak ikut berapa kita nak. Semalam budak yang duduk kaunter tu suh aku  buat dekat pam...

So dia kata Maybank staff ckp depend on station... Kalau Shell Rm200, Petronas RM150, Caltex RM100....

Baru la aku tahu.. So masalah selesai... End~~~


Note : Kepada pekerja Caltex tu when we as customers ask for explaination, please ensure that your face is not like we(customers) asking for your money. If you can't smile then don't work in the environment where you need to communicate with people.

Friday, January 17, 2014

Kisah Debit kad Aku....

Semalam aku guna debit kad masa aku tuang minyak...

Aku minta tuang RM30.. Aku ni jarang menggunakn debit kad since semalam xda cash aku pun guna debit kad...

Kan memudahkan hidup tu...

Masa tu balance ada RM102...

Tapi pagi ni bila aku buka maybank2u aku korang nak tau balance aku tinggal berapa... hmmm RM2

Aik pelik aku tuang RM30 balance should be RM70... But O_o...

Pelik aku buka maybank2u... Check history for debit kad...

Hmm sah2 sangat masa aku tuang minyak tu budak tu tolak RM100...

Sepantas kilat aku cari resit semalam (Fuh selamat jumpa)... Aku call stesen minyak tu...

Dia suh ak datang sok dengan resit sekali.. Nanti diaorang check...

So I have to wait till tomorow... So will updated later regarding this... Now is sleeping time...


Note : Even it's just RM70 too others but for me it's a big amount... I can get full tank! Hope everything will be okay 2morow. Nite!

Monday, January 13, 2014

KFC & Aku... ~~ 1#

Kalau nak kata ni medan komplain KFC... Memang bukan la... Ni cuma saat-saat gembira atau duka bila ke KFC...

Hari ni masa aku ke KFC aku order snack plate ngan set burger...

Clearly aku cakap kat budak tu... Set burger aku nak bungkus dan snack plate tu nak makan...

Okay abis order dia amek duit sambil berborak dengan kawannya...

Bukan borak apa pun kawan dia suh dia g lunch...

So total aku ken abayar RM27.40... Tapi aku bayar RM57.40.. So balance would be RM30...

Tapi dia tak bagi balance dia terus g siapkan makanan aku...

Masa order snack plate aku minta 1ori 1hot&spicy...

Tapi masa nak amek ayam dia tanya aku nak spicy ke....

Aku dah la ngah lapar tahap gaban ni... So malas nak layan aku angguk jela...

Burger aku suh tapau nih... Dia bagi aku untuk hidangan makan... AKu pun cakap la ni nak bungkus...

Balance duit aku masih tak dapat lagi masa tu...

Masa order air aku minta Teh O Ais Limau tanpa air...

Sekali lagi dia tny aku... Air tadi teo ais limau ke...

Ak angguk sambil berkata... Tanpa ais...

Dah siap hidangan aku... Dia cakap ok dah...

Aku pandang dia aku cakap, duit balance belum dapat lagi...

Dia pelik, belum dapat lagi.. Dia tanya aku balik...

Pastu dia panggil bos dia... Nak pulangkn balance sebab dia dah tutup peti cashier tu...

Nasib la bos dia tak marah-marah... Just dia pulangkan duit... Minta maaf...

Hmmm pengalaman pertama aku cashier tanya customer... Belum dapat lagi balance...

Hati-hati la kerja tu dik... Nasib la mood sihat ari ni senyum je... Kalau tak memang pandangan maut la ko dapat...

Dan nasib baik jugak ko xdapat customer kaki komplain kalau tidak...

Camne pun pada kamu manusia semua buat silap... Aku sendiri bukan tak pernah kena marah... Cuma berhati2 nasib bukan selalunya baik... :-)






Walaupun sebentar tapi TENANG...

Hari ni memang agak bz sikit...

Dari pagi hinggalah kini... Tapi masih dapat curi masa nak meluahkan isi hati...

Tengok tajuk korang dapat agak tak apa yang berlaku... :-)

Hari ni adalah antara hari yang aku perlukan ketenangan...

Hmmm sebab aku penat la layan orang-orang ni punya kerenah dari pagi...

So lunch hari ni aku keluar lambat jam 1.20pm...

Biasanya bawa bekal tapi hari ni xda bekal...

So keluar la bawa diri keseorangan kesepian untuk makan...

Biasanya tapau tapi ari ni makan kat KFC... All alone... T_T

Tapi tak sangka walaupun makan sorang2 tapi macam tenang je jiwa ni...

Tak payah dengar cerita pasal keja... Tak payah pikir pasal tempat keja...

Tenang sangat kan... Memang tenang jiwa... Alhamdulillah.... :-)

Sunday, January 12, 2014

Bila nak jadi Suri Rumah ni....

Tajuk entry hari ni agak pelik sikit... Untuk aku la...

Sebab... Hmmm....

Tapi aku memang nak menulis pasal tu hari ni....

Sebab... Hmmm....

Aku dah tak nak kerja dan memang tak nak kerja lagi....

Kepala ni nak explode rasanya...

Kerja banyak sangat pending...

Nak MC tak sedap pulak...

Sebab aku ni kategori sihat tubuh badan tapi merana dalam jiwa...

Dalam jiwa macam mana merana pun siapa la yang nampak..

So MC is impossible...

DaN saaT iNi akU mulA fikiR....

Bila La naK jaDi suRi Rumah ni...

Dok umah layan suami je... Pastu kemas2 rumah...

Kalau tak pun aku buat kerja sambilan yang tak terikat...

Huh syoknya....

Tapi nak jadi suri rumah...

Calon lelaki pun tak de.... Ntah bila la jodohku akan tiba...

Hmm tak pelah... Tu semua bukan di tangan kita...

Buat masa ni sabar dan kuatkan diri... Kalau tak kerja sapa nak bagi makan... SO berusaha & bertahan sikit... Pesanan untuk diri sendiri... :-)


Thursday, January 2, 2014

Teringin nak makan S.A.N.D.W.I.C.H.~~~

Beberapa hari ni tekak macam meminta-minta sandwich.... Bila la nak dapat makan ni....

Tadi kebetulan ikut mak pergi FS, aku pun apa lagi mencari bahan-bahan yang patut nak letak dalam sandwich...

Sampai rumah mak aku masak pulak Ikan Keli cili api.... Wahhh sodap pulak pandang dan kebetulan memang fav lauk tu...

Apa lagi layan la makan tu dan lupa pada sandwich...

Tapi kini sesudah makan lauk tu... Ingatan pada sandwich bertamu kembali...

Harap-harap esok boleh bangun awal dan buat sandwich... Untuk bekalan pegi kerja.... :-)

Wednesday, January 1, 2014

Makan Malam 3#

Hari ni mak aku masak ayam masak rempah... Disebabkan aku tak suka sangat makan benda tu aku cuma makan sarapan nasi lemak je pagi tadi....

Kini perut aku sudah berkeroncong... Meminta makan.... Dah lama aku tak masuk dapur...

So hari ni aku memasak masakan simple asalkan perut kenyang... Hmmm...

Memula dalam kepala fikir nak buat nasi goreng makan dengan ayam goreng...

Pastu cancelled... Buat sambal ayam jela.. At least esok pegi kerja aku boleh la bawa...

Kebetulan mak xda dah keluar beli barang... Aku pun  berkerja keras untuk sesuap nasi...

Dan akhir aku kekenyangan... :-)

Maaflah gambar tak amik la..... Tapi SAMBAL AYAM aku masak tu memang sodap... Sodap kat tekak aku... Tu yang penting.... :-))

A Thousand Years ~~ Christina Perri Lyrics

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave?
How can I love when I'm afraid to fall?
But watching you stand alone,
All of my doubt suddenly goes away somehow.

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling, don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling, don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more


Music Video :-


Korean Song... Is it nice to hear?


Korean song... What make you love to hear it?

Some will love to hear it without know the meaning because of drama. Doesn't matter as long the song follow the drama flow...

As for me I like because the meaning of lyric and the music... Lyric & music is different ... It's all depends on the writer...

Some music quite heavy but the lyric is nice... And a nice music with the weird lyric...

However a person who loves KPop will accept wholeheartedly.

So depend on you why you like to hear korean song.:-)