Followers!

Friday, August 23, 2013

When women say nothing its means everything...

Ak tertarik dengan kata-kata Harith Iskandar dalam Lawak Ke Der.... Hmm bila dia on topik perempuan memang apa yang dia cakap tu betul <pd pdapat ak la>.

Sebab ak pun macam tu... Bila tengah marah dan orang tanya kenapa mesti ak akan cakap tak ada pape.  At first memang la cakap tak ada pape...

Tapi dah lama-lama mesti akan tanya direct dan ak kalau tak puas ati mesti akan tanya lagi dalam versi yang berlainan.

Kenapa ak akan tanya dalam versi yang lain sebabnya dengan cara begitu ak blh trace yang dia cakap betul  ke bohong...

Dan juga berdasarkan kata hati.. Hmm kalau korang nak tau perempuan ni macam ada sixth sense sikit... Dan sensitif terhadap persekitaran... Sebab tu la kalau orang yang kita sayang tipu mesti kita dapat rasa...

Macam ada yang tak kena la dapat lagi kalau rasa macam situasi masa bercakap tu lebih pelik... Tak tau la nak cakap macam mana tapi memang hakikatnya perempuan macam ak ada kata hati yang akan membuatkan kita yakin atau was-was dengan apa yang orang cakap dapat lagi lelaki.

So lelaki2 semua kena lah berhati-hati bila bersuara. Sebab lagi sayang perempuan pada mereka lagi kuat cemburu... Cemburu ni lah yang dapat hapuskan sixth sense seseorang...

Lastly bila ada masalah dalam perhubungan lebih baik berterus terang dari cakap "tak ada apa-apa".



Note : Apapun yang ak coretkan walaupun merepek arap korang layannnn... Honest to yourself is the best way to treat our heart. ♥ PeAcE (^◡^ ) 

Reading is a worth thing. 35#


Tuesday, August 20, 2013

The Master's Sun ~ Korean Drama



Title: 주군의 태양 / The Master’s Sun

Chinese Title: 主君的太陽
Also known as: The Sun of My Master / The Sun of the Lord
Genre: Horror, Fantasy, Romance, Comedy
Episodes: 16 (To Be Confirmed)
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2013-Aug-07 to 2013-Sep-26
Air time: Wednesday & Thursday 22:00


Synopsis

The story revolves around a woman who can see ghosts and a man who tries to protect her, and is described as a drama with horror and romantic elements infused together.

Joo Joong Won (So Ji Sub) is a miserly, greedy and conceited CEO, who measures all human relationships through money. Meanwhile, Tae Gong Sil (Gong Hyo Jin) is a melancholy and tearful assistant, who is able to see ghosts after an accident and thus suffers from insomnia. She lives a very reclusive and closed-off life due to her ability.

The story is being touted as “soul healing” drama that brings together very different types of people: one who can see and hear things that no one else in the world can and another who only hears and see things he wants too. As Joo Joong Won starts to believe in Tae Gong Shil’s claim of being able to see ghosts, these two people will grow together in faith and in character.

Cast

Main Cast


So Ji Sub as Joo Joong Won / Joo-goon


L @ Kim Myung Soo as Joong Won (young)

Gong Hyo Jin as Tae Gong Sil / Tae-yang

Seo In Guk as Kang Woo

Kim Yoo Ri as Tae Yi Ryung

Sunday, August 11, 2013

Makanan Dipetang Hari.........~~~~~~~~~

Kerajinan membawa ak ke dapur untuk memasak telur gulung...

Makanan korea yang agak dikenali.. Kalau dok google cam ni la rupanya....


ak punya tak cantik mcam ni sebab tu amek dr google jerk..

First time buat telur gulung ni sebab nak rasa tengok orang makan sedap je...

Jadi ak pun cari dalam Mr Google...

Buat dia memang senang dan bahan pun depend la pada kita nak letak apa dalam telur tu....

Taste telur gulung ni... Hmmm sedap tapi tak berapa kena dengan selera ak... Walaupun ak peminat korea tapi tak semua makanannya ak masuk dgn taste ak...

Tapi korang semua boleh try sebab lain orang lain taste..


p/s : sekarang menunggu proses buat kimchi pulok... sume pun nak try.. citarasa korea...

Sunday, August 4, 2013

Running Man ~ Korean Variety Show


Gelombang Running Man yang kini mula menyelubungi negara-negara Asia memang dahsat....

Kalau orang yang tak pernah tonton Running Man mesti pelik kenapa la pengemar Running Man xpenah miss episode dan bila tonton mesti gelak dan tak nampak apa yg kelakar dalam variety show tu.. <inilah yg ada dalam otak aku bila ak tengok adik ak tonton RM dan gelak2 sbelum ak pun layan RM ni..>

Pada suatu malam semasa adik ak tengah layan RM ak pun tumpang sekaki... Dan jelasnya lama2 ak tonton ak pun dah jadi macam adik ak... Gelak2...




Hmmm mungkin yang menyebabkan RM ni best sebab actor & actress yg terlibat.  Cara pertuturan mereka diantara satu sama lain. Dan sikap mereka yang secara tidak langsung buat kita tersenyum.

Bukan semua orang minat korea stuff so I won't force people to watch it.. But just try it.. kita tak tahu kalau tak cuba tengok.. MACAM AK... :-)