Followers!

Friday, February 28, 2014

Last day of February 2014~~



Hope February is one of your memorable month...

Kini kembali...~~

~~ Salam Jumaat ~~

Kini aku kembali bekerja... Keadaan sudah semakin stabil (Hari ni half day so lagi stabil.. hihihi)...

And can be say lucky, audit dah abis... Hihihi secara tak langsung aku telah selamat...

Malas la nak terlibat dengan audit-audit ni...

Sakit kepala aku dibuatnya... Macam-macam benda dia nak...

Cuma keja banyak yang pending nak kena clearkan...

Sepanjang aku mc macam-macam kisah jugak aku dengar...

Kisah dari ok sampai la tak ok... Nak buat cam ne dengar jela....

Nak cakap lebih pun malas... Perangai manusia ni macam-macam and we can't expect them to be like us.

Terima je la sebab tu cara pemikiran diaorang...

Harap-harap semuanya akan berjalan dengan lancar dalam hidup aku... :-)

~~MoRNinG ~~

Monday, February 24, 2014

MC for 2days

Benda kalo nak jadi manalah kita tau... Tapi alhamdulillah LA xda paper cedera Berat..

Jatuh motor man biasa LA melecet. Cuma Ada hentakkan sikit pada tulang Dada, badan2 n anggota kanan... Dan rasa letih je...

Perlukan rehat Dan tidooo.... No pun Mata no lelap je... Sib taip kt tipon...

So kawan2 yang mnunggang motor hati2 lah ye.... Jgn bawa laju2 dan yang penting periksa condition kenderaan sebelum gerak ke mana2... Nite.

Wednesday, February 19, 2014

Reading is a worth thing. 54#


Sebelum melakukan sesuatu...........

Sebelum memulakan sesuatu pastikan kamu menyediakan dokumen secukupnya untuk mengelakkan sebarang kesulitan dalam urusan yang dilakukan.

Inilah kata-kata ingatan supaya urusan kita tak stuck tengah jalan..

Tapi bukan semua orang akan buat advance preparation...

Tau tak kenapa mereka ni tidak membuat adv. preparation... Bukan kerana mereka tak tahu tapi mereka ingin memudahkan kerja untuk mereka...

Agak-agak dah jem buatlah kelam-kabutnya tanya insan-insan yang terdekat.. Dapat insan baik yang rajin layan boleh la dapat aku kesian la...

Aku buat tak tahu je... Geram pulak rasanya nak senangkan dia menyusahkan aku... Cuba fikir sikit macam la ko sorang je ada keja abis aku ni nak melayan kerja ko jela...

Geram pulak kadang-kadang dengan minah sorang ni.... Bukan benda susah pun just buka je file semua ada... Ni tak bawa la kertas sehelai....

Apa aje ntah yang ditulisnya dikertas tu... So pastikan semua yang nak guna depan mata baru la buat call @ tanya orang... Jangan buat perangai kelam kabut macam tu...

Secara tak langsung menyusahkan orang yang kita nak tanya... Buang masa dia je ko tanya pastu ko tak cukup maklumat yang sepatutnya... Memamg waste time!

Wednesday, February 12, 2014

Amsyar & Repeat! ~ 1


Hari ni nak buka kisah Amsyar & Repeat!

First of all, kamu-kamu pastinya tak kenal siapa itu Amsyar...

Amsyar adalah adik aku yang no 8... Kini berumur 20...

Kisahnya Si Amsyar ni masuk form 6 (STPM)...

Sekarang katanya STPM pun dah pakai CGPA...

Dan kerana CGPA nilah Amsyar mengenali dunia 'REPEAT'...

Repeat paper... Hmmm apa lagi kaw kaw la kena dengan abang-abang dan juga kakak-kakak....

Yang tak pernah buat repeat paper...

Bukan nak kata berlagak tapi kadang-kadang rasa mungkin disebabkan kedudukan yang dah jauh... No 8 kot...

Dia macam tak ambil berat pasal belajar... Tapi tengok study sampai tak tidur...

Dimanakah silapnya... Itu Amsyar la kena cari sendiri... Mungkin cara belajar...

Since dia amek repeat dah siap ada meja repeat dia... Tak pe tengokkan je apa jadi...

Hmmm harap-harap ok la result ko STP nanti... Kalo tak g la masuk politeknik ke.. At least keluar dah ada jugak dip kat tangan...

GooD LuCk!

Tuesday, February 4, 2014

Reading is a worth thing. 53#


Bila panggilan tidak dijawab...~~

Memang saat yang paling stress... sebab tak tau apa jadi dengan orang yang kita call....

Dan dalam situasi ni carilah siapa yang follow orang tu...

Call pulak pastu kalau dah tau sebabnya... Lega sikit...

Tapi aku akan kembali membalas dendam dengan tidak menjawab panggilan orang tu balik...

So fair la kan.... Aku rasa risau ko pun akan rasa... Hihihi....



Nota pendek : Untuk luahan perasaan malam ni.. :-)

Saturday, February 1, 2014

Hi February!

Dah berlalunya Januari... Hmmm cepat kan... Macam ni la tetiap bulan...

Bila fikir kerja... Report makin bertambah bila la nak cari masa nak buat report-report nih...

Bila fikir personal life... Memang dah macam tak da life aku ni... Nak jumpa kawan susah ntah bila je... Bila orang mesej aku nak reply pun tak sempat... Macam busy sangat kan...

Bila fikir pasal budget... Hmmm buat masa ni ok je... Semua boleh cover kot...

Bila fikir pasal masa depan... Ni la yang payah ni... sampai tak terfikir lagi dah... Merancang memang mudah tapi nak laksanakan tu mudah ke.... Hmmm nasib la badannnnnn.....

Tapi satu je yang pasti aku memang nak berubah... Menjadi lebih baik dari yang sekarang... Hmmm harap-harap jadi la....

Dan ak nak report aku sentiasa updated. Yups kerja kena tip top baru la boleh jump company lain... Huhuhuhu

Dan lastly aku nak pergi melancong sorang-sorang... Yang ni punya keinginan tak tau la dapat ke x... Sebab biasanya aku pergi mana-mana sentiasa ada ibu juga adik-adik yang kaki berjalan.... So tengok la mana dapat achieve dulu... Hope so~~~