Followers!

Thursday, December 19, 2013

Meeting... Meeting... Meeting...

Meeting @ Mesyuarat ialah sebentuk komunikasi formal yang dilakukan dalam sesuatu pertubuhan yang bertujuan untuk membuat sesuatu keputusan atau menyelesaikan masalah.

Bila masuk meeting apa yang ada dalam fikiran korang.

Mungkin korang akan fikir psl lunch/breakfast atau mungkin pasal kerja yang masih tertangguh...

Meeting biasanya mengambil masa sekurang-kurangnya 1@2 jam...

Aku la kalau masuk meeting berat je rasa otak ni... Jem semacam...

Mungkin sebab percakapn tanpa henti dari seorang ke seorang yang lain dan ada juga percanggahan pendapat....

Jadi meeting boleh di kata kan sebagai saat meluahkan perasaan face 2 face untuk semua... Sebab masa tu jelah semua akan berkumpul.

Tapi meeting ni janganlah buat selalu sebab buang masa.

Kita datang bukan semata nak meeting, keja ada nak kena settle.

Pastu bila kerja tertangguh dia tanya pulak kenapa tak siap...

Hmmm tapi ak memang tak suka meeting dan ak tak tau mcm mana orang yg conduct meeting blh lama duk dlm bilik meeting.

No comments:

Post a Comment