Followers!

Monday, March 24, 2014

Komputerku 'Hang'!

Pagi ni seperti biasa punch card sharp jam 8... Pekerja yang tidak berdedikasi sungguh aku ni kan... Sharp-sharp je punch...

2 bulan kebelakangan ni memang macam tu la tabiat aku... Kalau dulu masuk kul 8 tapi 7.15 aku dah sampai... Semangat katakan... Hihihi

Ok berbalik pada tajuk utama kita.. Komputer hang...

Pagi tadi macam biasa masuk je opis on switch... tekan button on kat cpu tuh...

mcm biasa masuk window.. pastu dah masukkan password...

Tunggu loading jap aku pun buka la email... pastu buka folder dah hang...

Pelik jugak pesal hang sebab last friday aku guna ok je...

Tak per nak try re-start... pun tak leh tekan start button kat bawah tu...

Pergh... Bengang plak aku... Pastu aku apa lagi terus tutup switch bawah... Tunggu sekejap...

On balik still sama jugak... Huh dah mula la pc ni... Macam mana ni....

Bos kat dalam pulak discussion tak abis... Dari la pagi sampai kul 10.30am aku buka tutup, cabut semua wayar pasang balik... Give up ak... Last option, nampak je bos tros panggil...

Komputer saya tak leh guna... hang... masuk window sampai desktop pastu hang.... aku explain kat bos ak... Dia pun tengok2 kejap pastu tros cakap.. Ko try la kalau tak boleh hantar pc world....

Huhhuhu... Senang sikit... Hntar je tros sbb mmg aku dah try kan tak boleh... Tapi memang melambatkan kerja la kena pinjam komputer orang belakang... Sib baik orang belakang lebih banyak menghabiskan masa dalam production...

Aku harap esok dah bolehlah aku amek komputer aku tu... Susah la data semua dalam tu yang aku backup pulak tak banyak...

Tak jangka benda mcam ni leh terjadi kalau tahu telah ku backup semua dataku... :-(

Saturday, March 22, 2014

Sokongan dan Penyokong!

Dalam hidup aku inilah adalah salah satu elemen yang penting... Kerana tanpa sokongan aku akan rebah dan tanpa penyokong tiadalah sokongan...

Orang yang paling aku hargai sepanjang aku hidup adalah keluarga aku.. Kerana keluarga adalah asas dan permulaan hidup kita... Terutama 'parents'.

Ibu adalah penyokong kuat aku dan pasti bukan aku sahaja... Kebanyakan orang akan cakap macam tu.. Mungkin sebab mudah untuk berkongsi pendapat dan nasihat yang mudah diterima..

Walaupun kadangkala aku akan memberontak tapi bila fikir balik memang apa yang ibu cakap ada benarnya...

Dan to my beloved brothers & sis.... They all the best supporters... They are the best.. Even sometimes we will argue with each other. But thats what make us more closely with each other...

And we can understand different opinion better than before...

Tapi tak bermakna kawan tu tak penting... Mereka adalah antara yang rapat dan antara yang mencurahkan idea serta pendapat bila kita kebuntuan...

Dan adakala kita selesa memberitahu sesuatu yang keluarga tidak tahu kerana keserasian yang wujud tanpa pertalian darah.. So kawan adalah antara elemen2nya.

Kepada diri ini hargailah orang yang terdekat kerana kita tak tahu sampai bila kita dapat terus menghargai mereka. :-)

Mom teach adorable girl life lesson: " You have to say No"

Thursday, March 13, 2014

IPU SEMAKIN DAHSAT.... PLEASE WEAR UR MASK!



Assalammualaikum... Kepada semua pembaca blog ni...

Hari nak cerita pasal IPU... Pagi tadi tengok ok je...

Ni nak balik keja dah semakin tebal... Seram pulak tengok...

So nasihat untuk diri sendiri dan semua, anda haruslah memakai mask bila keluar dari rumah...

Elakkan kan segala aktiviti luar....

Jika mengalami kesesakan nafas segeralah pergi klinik...

UDARA BERSIH ITU PENTING UNTUK KITA MENERUSKAN HIDUP YANG SIHAT!

Saturday, March 1, 2014

Bride of the Century ~ Korean Drama




Title: Bride of the Century
Genre: Melodrama, Romance, Family, Fantasy
Episodes: 20 (To Be Confirmed)
Broadcast network: CSTV
Broadcast period: 2014-Feb-22 to 2014-April-27
Air time: Saturdays & Sundays 20:00


Synopsis

The Taeyang Corporation is the largest conglomerate in South Korea. The family that runs Taeyang has been under a curse for 100 years. The curse began when the first bride of the family’s first son died. Under this situation, a love like fairy tale occurs while conspiracies run rampant.

Cast

Yang Jin Sung as Na Doo Rim/Jang Yi Kyung







Lee Hong Ki as Choi Kang Joo





Preview :-