Followers!

Wednesday, May 30, 2012

Love Rain ~ Last Episode

Really... really happy ending.... Love to see both of them in this drama.
I love the way they understand each other.  Ha Na never give a pressure and be patient on whatever decision might be take by Seo Joon.
























Really love the ending. Thanks for quick subbed. For all episode subbed credit to :-


http://www.facebook.com/guzzylady

http://www.youtube.com/watch?v=y37QRFwfpfE&feature=relmfu

Salah aku ke?????

Hari ini cabaran kerja boleh tahan juga.  Berbagai sakit aku dapat.  Sakit paling latest yang aku dapat sakit hati. Perghhh memang sakit sangat.  Di sebabkan 'dia'.  Ak dah tanya barang boleh sampai esok ke.. huh dia pulak ngan confident sok leh sampai kena bayar hari ini.

Dah bayar petang ak call nak mintak consignment no dia dengan selamba tanpa perasaan bersalah cakap... Courier tak datang la hari ini so barang tak dapat keluar. Esok baru boleh keluar. Sakit hati tak.

Orang dah la janji dengan user ni.  Apa la attitude diaorang. Macam tak reti buat kerja je. Menaikan darah aku betul la.  Esok kena pula fikir cam ne nak settle dengan user. 'Orang macam ni' kena la pandai jaga customer even the customer just buy for RM0.50.  Fifty cent if times with thousand imagine how much you can get.

'Orang macam ni' zaman skang ni tak reti nak respect customer la... *tapi bukan semua 'Orang macam ni' ada juga yang baik-baik belaka*..... Dah tau barang tu dah janji esok sampai guna la courier lain... Macam la 1 negeri 1 courier... please la bertanggungjawab la sikit.  Aku ni nasib la nak selalu amik barang kat ko kalo x mmg la sayonara.... Tak suka org mcm ni myusahkan hidup ak.(penuh emosi)

Tuesday, May 29, 2012

Day Ten

10 Final Words


1. Just be with me

2. Always remind me what is right and wrong

3. I love my mother the most

4. I must always move forward

5. Never say never if not yet try

6. Will keep writing even in just a plain paper

7. Will improved myself

8. Ensure that each relation which have made will never break.

9. Awaiting for the right person

10. I Love Blog even If my Blog is Simple.

Day 9

10 Ways To Win You Heart


1. Dont ever lie on me.

2. Be honest

3. Always tell the truth

4. Accept me as i'm

5. Loyal

6. Patient

7. Smile

8. Never be an hypocrite

9. Responsible person

10. Concerned person

Monday, May 28, 2012

Day Eight

10 of your favourite songs


1. No One

2. I Will Forget You

3. Remember you

4. If I Let You Go

5. I Lay My Love For You

6. My Love

7. Unbreakable

8. As Long As You Love Me

9. 21 Gun

10. Hotel California

Sunday, May 27, 2012

Day Seven

10 Important Person


1. Father & Mother

2. Siblings

3. My BFF

4. My Love

5. My teacher

6. Co workers

7. My followers

8. Lecturer

9. My self

10. Everyone that knew me

Thursday, May 24, 2012

Day 6

10 Items You Can't Live Without




1. Handphone


2. Wallet


3. Pen


4. Bankcard


5. IC


6. My Brain... (hehehe ^_^)


7. My Bike


8. Computer


9. Calendar


10. Clothing

Wednesday, May 23, 2012

Day Five.

10 Wishes



1. People around me always be happy.


2. Found the right person to be with.


3. Each relation made will last forever.


4. Always able to through each obstacles.


5. Will not have an enemy.


6. Every person who knew me it's because of myself.


7. The person who fall for me must accept everything about me and around me.


8. Want to reduce my weight. ^_^


9. More brighter future.


10. Never forget the past but make it as amplifier.

For You.... ^_^





Tuesday, May 22, 2012

Day Four

10 Things You Want To Say To One Person




1. I love you


2. I hate you


3. Please honest with me


4. Please be a responsible person


5. I hope this relationship will be last long.


6. Just tell me what did you feel when i'm telling you something.


7. Accept me as I am.


8. Property is not everything, so acknowledge the people around us before their loss.


9. Don't be selfish!


10. If i have say anything that might be harsh for you.  I'm sorry because sometime I need to be harsh. :-(

Monday, May 21, 2012

Day 3

10 Things You Hate!


1. Sangat tidak suka bila orang tipu


2. Tak suka minum cendol.. :-)


3. Bila diri dipermainkan


4. Tak suka bila melihat orang yang disayangi bersedih


5. Bila orang yang dipercayai menikam dari belakang


6. Orang yang suka perli orang lain dengan niat cuma nak sakitkan hati


7. Bila orang yang suka selerakan meja @ tempatkuuuu


8. Tak suka bila tengah tgk movie tetiba ada yang kacau dengan memanggil2 nama


9. Paliiinnngggg benci sikap hipokrit @ kepura-puraaannnnnnn...


10. Orang yang tak kenal erti kejujuran.  Mereka yang sentiasa menipu hanya untuk menutup kebenaran walaupun kebenaran itu akan diketahui cuma lambat atau cepat.

Saturday, May 19, 2012

Day Two




1. My family and BFF

2. Suka membaca dan menonton

3. Suka bekerja kalau minat dengan kerja yang dibuat

4. Suka mendengar muzik

5. Suka menulis

6. Suka duduk depan internet... :-)

7. Lebih suka berada di rumah dari keluar kalau musim panas la.....

8. Suka shopping kalau cuaca redup jerk....

9. Suka keluar berjalan dengan keluarga terutama ibu.

10. Suka orang yang boleh terima diri ini seadanya.




Friday, May 18, 2012

Day One



1. Nama : Nuramsnaz (dalam blog je)

2. Umur : 27 thn (dh tua kan...)

3. Status : Single (masih xda yang sudi :-) )

4. Makanan tak kisah tapi datang mood cerewet gak...

5. Suka makan angin sampai kenyang. ;-)

6. Tak suka sport (jadi jangan pelik la badanku agk montel)

7. Suka shopping (bila ada duit la)

8. Anak pertama dr 10.

9. Sangat sayang keluarga dan kawan2.

10. Tak suka tgk bila orang yang di sayangi runsing/kena buli etc.

Thursday, May 17, 2012

Challenge Yourself 10 Things



Dan lama ak nak try wat benda ni tapi idea xda... Mungkin ak akan cuba buat dalam jangka masa terdekat.. nak gak cuba cabar diri sendiri... hehehe... korang2 sumer di jemput untuk mencuba... Best of luck. :-)

Wednesday, May 16, 2012

Bertuah ke kalau ada 2 muka... :-)

Hi all... Dah lama rasanya tak post dalam blog.  Hari ni nak cerita pasal 2 muka a.k.a. Talam.   Siapa yang dipersekitaran mereka ada kaum-kaum ini.  'Double Face' ak panggil. Ini adalah golong orang yang tidak tahu nak ikhlas dalam setiap perbuatan dan percakapan.






Orang macam ini topeng mereka sukar untuk di tanggalkan.  Kalau kena cara baru la kita tahu perangai dan sifatnya itu.  Penuh dengan sikap kepura-puraan.  Kadang-kadang kita tak perasan yang kita dah pun termakan dengan kata-kata mereka.








Mereka ini suka menebarkan kebaikan sendiri di hadapan orang lain dan suka membangga diri.  Umpama hidup sentiasa di atas.  Apa yang penting pada mereka cuma diri sendiri sahaja.  Oleh yang sedemikian hati-hatilah wahai teman.  Yang sentiasa berada disekeliling kita tak semestinya baik, yang sentiasa menasihati kita bukan bermakna mereka cemburu, segala puji-pujian bukan semuanya ikhlas, yang sentiasa menyokong kita boleh juga mengkhianati kita, yang hari ini kawan boleh jadi musuh esoknya, yang senyum didepan bisa berkata di belakang DAN YANG PENTING KITA TAHU DIRI KITA TAK MACAM iNI KAN... ^_^

Monday, May 14, 2012

Kerjasama

Selamat pagi isnin... pg yg agk moody sebab cuti selama 2 ari.  Pagi ni ak pegi keja jalan kaki biasanya naik motor tapi di sebabkan masalah yang tertentu jalan kaki la ak.. Huhuhu terasa seh dah lama tak jalan kaki. Ak asa cam dh lari dari tajuk plak.. ni sebenarnya nak tulis psl 'kerjasama'.


Mana-mana pun kita pergi dan apa pun yang kita buat kalau dah namanya kerja berpasukan kenalah bekerjasama.  Kerja dekat pejabat pun sama kena la kerjasama kalau nak kerja cepat siap.  Ini kalau seorang sahaja yang buat kerja tak payah la nak pelik kalau kerja tak dapat disiapkan dengan sempurna.


Tapi to tell the truth, kat tempat aku pun susah orang nak bekerjasama, suka merungut.  Bosan pulak rasanya kerja kalau macam ini.  Salah seorang yang suka merungut akulah.. hehehehe tapi aku ni rajin bekerjasama (puji diri sendiri nak tunggu orang puji memang la tak ada).


Bila kita ada masalah kita pasti perlukan kerjasama tak kisah la walaupun orang itu menyumbangkan pendapat.  Dari orang yang macam kayu, pandang pun rasa macam sebal je jiwa ni.  Daln Kerjasama ini jugalah tidak boleh mengungkit.  Kalau tolong setakat nak mengungkit tak perlulah.... 


Jadi akhir kata bekerjasamalah dengan ikhlas bukan kerana nak menunjuk yang kita ni tolong orang....  Dan kalau tak ikhlas cakap sahaja ak tak nak tolong kau pergi cari orang lain.. senang lain kali confirm orang lain pun tak nak tolong kita.. Sekian. :-)

Saturday, May 12, 2012

Review Love Rain episode 13+14





I have watched love rain episode 13+14 last wednesday and i'm keep crying T_T....  It's sad when we were in love and for sure that the only man who can devoted their live for us but we have to let him go.






It's same for Ha Na and Seo Jun. Both of them keep suffering due to their parents happiness. Seo Jun will control his feeling when he's face to face with Ha Na.








Ha Na keep smiling in front of both parents even her heartache getting worse. It's really hard to stem the feeling.


The end of episode 14 In Ha (Seo Jun father) seems to know what happen between the both Ha na & Seo Jun.  He know the relationship that bound for the both of them.  -->> To be continue for Ep 15. 







Tuesday, May 8, 2012

Senyum Pagi... :-)


WIKIPEDIA : Aku tahu semuanya.

FACEBOOK : Aku pula kenal dengan semua orang .

FRIENDSTER : A'aa, semua kenalan aku kau curi !

MYSPACE : Kami musuh anda wahai Facebook !

TWITTER : Takpe Facebook, aku back-up kau .

GOOGLE : DIAMMM !! Aku ada semuanya .

MOZILA : Eh , tanpa aku , korang tidak boleh diakses .

IE : Wei Mozilla , sendrik mau ingat ha . . gua kan ada !

MOZILA : Lu pehal ? Kacau line orang jer !

IE : Lu dulu la mamat , mengaku lu sorang jer boleh akses pada diaorang tadi ! !

INTERNET : Sudah !!! jangan gaduh-gaduh ! Kalau aku takde , korang lagi la takde ! Power tak aku ?

FACEBOOK : Hmmm , akulah yang paling ramai di kunjungi . Jadi gua yang terbaekkkkk !!!

YAHOO : Facebook, jangan riak . Kalau aku takde, mana boleh buat email !

GOOGLE : Yahoo, Gua kan boleh buat email gak !

MAXIS, CELCOM, TMNET : (serentak) Ehem! Lu org ingat kami ni kayu ?

TNB : Diamlah korang, nanti aku matikan elektrik . . baru korang tau siapa paling power....


p/s : copy and paste only.

Saturday, May 5, 2012

Review Love Rain Episode 11 & 12

I just finished watched Love Rain.  And I keeping crying start from ending ep 11 til episode 12. T_T but such a nice drama. I love Yoona character as Ha Na in this drama. Looks innocent and pretty.

JGS as Seo Jun... Nice appreance. Never seen him like that. Such a new face. Looks really naughty. First part in ep 11, will keep smiling with the way both if them communicated.  Then when Seo Jun know that Ha Na mother was his father first love, he's don't know what to do.  End of this episode Seo Jun ask Ha Na which is important to Ha Na. Her own love or her mother love??  --> keep watching if wanna know.

Ep 12 wil bring ending of relationship between Seo Jun and Ha Na, but for the both parents a new relation just begin.  Ha Na unable to let Seo Jun hand off without reason.  If Seo Jun really need breakup, Ha Na needs to know the reason... --> the ending will make you more more excited and waiting because this time Ha Na will know that Seo Jun is son of In Ha.








Friday, May 4, 2012

Oh Komp!

Malam ni ingat nak layan blog kejap. On je netbook batery dh nk abis. Ak pun amik la charger and charge tapi netbook ak padam.

Pelik gak pesal lak padam ak dh connect charger.... belek punya belek charger 2 prob.  Asa cam patah ati ak bila charger prob ni pon pinjam tipon adk..... huahuahua....

Esok sabtu cuti ahad pon cuti.... apa la ak nak buat kat rumah ni......

Tuesday, May 1, 2012

Cinta.. Hati.. Sayang.. Semangat.. Masa...

Cinta itu adalah perasaan untuk seseorang yang kita sayangi dan hati adalah tempat kita menyimpan segalanya tentang Dia yang penting dalam hidup kita.  Biasa nya kalau kita terluka akibat cinta ianya akan mengambil masa untuk sembuhkan hati kembali.  Seperti luka tatkala terhiris sesuatu.  Bezanya cuma 'masa'.

Masa adalah menentukan segalanya. Jika hari ini kita jatuh cinta esok mungkin kita akan putus cinta.  Saat cinta tinggalkan kita hati akan 'patah'.  Bila hati patah kita seakan hilang segalanya.  Kadangkala kita lupa Cinta meninggalkan kita keseorangan tapi 'Sayang' masih ada.  Sayang pada keluarga dan mereka yang sentiasa di sisi.

Kerana sayang lah 'Semangat' hadir dan semangat itu menyebabkan kita menerukan hidup.  Tatkala itu'Masa' telah melangkaui semua.  Pasti kita akan lupakan Cinta yang berlalu meninggalkan kita.  Kesan di Hati akibat Cinta akan sentiasa ada kerana itu adalah bukti untuk jejak-jejak hidup yang kita lalui.

Dan di sebabkan semuanya kita akan mula menghargai mereka disisi.  Yang sentiasa 'Sayang' kita adalah orang yang tak akan tinggalkan kita walau bagaimana keadaan yang kita lalui.  Mereka disisi sentiasa menasihati, memberi pendapat dan membuatkan kita rasa dihargai.

Love Rain Korean Drama Sypnosis




Love Rain depicts a 1970s pure love and a love from the present day... at the same time. It shows how the offspring of a previously ill-fated couple, who met in the 1970s, managed to meet and fall in love.

The 1970's story-line follows the popular and musically-gifted art major In-Ha (Jang Geun Suk), who encounters a female student at his university, the beautiful, gentle and soft-spoken Yoon-Hee (Im Yoona), and finds himself enamoured having fallen for her in three seconds. After accidentally finding her diary and being too shy to return it, In-Ha learns more about Yoon-Hee and attempts to further their relationship, falling deeper in love with her. However as Yoon-Hee becomes included in In-Ha's friendship group, which includes fellow university students Dong-Wook, Chang-Mo, Hye-Jung and In-Sook, In-Ha discovers that his best friend Dong-Wook is also in love with Yoon-Hee and wants In-Ha's help in winning her heart. From there, the relationship between the two is pulled into trouble as In-Ha struggles with his loyalty to his friend and his love for Yoon-Hee, while Yoon-Hee struggles with pressure from her peers and Dong-Wook, and her disappointment in In-Ha for not expressing his feelings before she started dating Dong-Wook, whom she is only with in order to please everyone. Despite judgement from friends and the troubles plaguing their situation, the two continue to grow closer - but their relationship is strife with mishaps, misunderstandings and bad luck, ultimately ending in the two going their separate ways.

Many years later in the present day, Yoon-Hee's daughter, the energetic and cheerful Jung Hana (also played by Im Yoona and In-Ha's photographer son Seo Joon (also played by Jang Keun-Suk) meet in Hokkaido,  Japan. Despite their relationship starting on rocky ground, the two bickering and disagreeing, fate or coincidence continues to bring the two together. The drama also introduces Dong-Wook's son, Lee Sun Ho and the now middle-aged In-Ha and Yoon-Hee (now played by Jung Jin Young and Lee Min Sook respectively).



Cast


Jang Geun Suk as Seo In Ha (70s) / Seo Jun (2012)




Im Yoon Ah as Kim Yoon Hee (70s) / Jung Ha Na