Followers!

Thursday, January 28, 2016

Kau Bagai Udara – Bahrain



Jantung berdegup laju
Menangkis semua jawapan
Jika betul kau jemu
Terus teranglah dan berdepan
Susah untuk terima
Keputusan dari bicara
Cuma satu ku pinta
Cubalah fikirkan semula

(korus)
Kau bagai udara bagiku
Dirimu ku perlu di dada
Sentiasa untuk bernafas
Pudar kiranya kau jauh di mata
Sesatlah di jiwa kerana kau yang ku cinta

Semua kesalahan tak berertinya sedemikian
Bila marah menjelma yang benar pun menjadi salah
Ini baru sekali kesilapanku sebegini
Aku layak terima diberi peluang berubah

(ulang korus)

Aku berjanji tak akan sia-siakan dirimu
Bukannya ingin mendedah kelemahan
Jauh di hatimu ku tahu masih tersimpan
Segala kenangan terindah
Segala perasaan cinta

(ulang korus)

Tuesday, January 19, 2016

Kekal Bahagia - Ippo Hafiz (OST Cinta Si Wedding Planner)

Ku telah melupakan dirinya
Ku telah benar-benar melepaskan
Kini aku hanya ada kamu
Mengertilah cintaku

Kuatkanlah untuk bersamaku
Teguhkan hatimu menemani aku
Menjalani waktu-waktu hidupmu
Aku kan selalu ada denganmu

Memang benar aku mencintaimu
Memang benar rasa menyayangimu
Setulusnya rasa hati ini
Hanyalah padamu

Ku harapkan engkau
Yang terakhir
Dalam hidup ini
Setia bersamamu
Hingga hujung waktu ku
Kekal bahagia selamanya

Memang benar aku mencintaimu
Memang benar rasa menyayangimu
Setulusnya rasa hati ini
Hanyalah padamu

Ku harapkan engkau
Yang terakhir
Dalam hidup ini
Setia bersamamu
Hingga hujung waktu ku [2x]
Kekal bahagia selamanya [2x]
Bahagia

Friday, January 15, 2016

Manusia Jenis Ini... -_-

Umur itu bukan melambangkan kematangan seseorang.  Jangan hanya kerana usia yang lebih tua kau nak semua orang dengar cakap kau, ikut kata kau tapi kau pula tak pernah respect others even as human.  Adakah itu yang korang panggil budi bahasa. Aku memang tak sempurna, bahasa aku pun tak seindah seperti yang kau nak dengar. Tapi kalau kau nak aku hormat kau kau pun belajarlah cara nak hormati orang.

Kalau tua usia tapi akal macam budak baru 1 tahun baik jangan cakap lebih-lebih.  Mulut boleh menjadi punca putusnya siratul rahim.  Tau tak apa hukumnya memutuskan siratul rahim.  Kalau Tanya semua kata tahu tapi bila  mulut melancang sana sini macam tu ilmu pasal hukum ni dah delete ke?

If you are an insolent people, please don’t expect people to be nice to you.  As been said, I will treat you the way you treat me.  Beware this is not Cinderella story.  When you did something bad to me and I just keep shut my mouth.  Now is 2016, even if I become like Cinderella there is no prince will come and save me.  The only way to survive is be brave and protect yourself.  Depend only on yourself.

#akujugamanusiabiasa#jauhkanakudarisikapini#muhasabahdiri