Followers!

Monday, November 21, 2011

"Sarcastic"

"Sarcastic".. memula perkataan ni sampai ke pendengaran ak... otk ak xpat nak mentafsir pe la maknanya ayat tersebut.... dan cara orang yang bercakap tu pon cam pelat menyebabkab ak lagi pening dengan ejaannya...

Disebabkn rasa ingin tahu ak pon tanya la kat diaorang.. sampai ati diaorg nih gelakkn ak.. gelak tapi gtau jugak la ejaannyer 2.. so ak google kan kat tenet..

Baru ku tahu maksudnya myindir... huhuhu... yeke ak nih kuat myindir.. ak asa di sekeliling kita mmg penuih dengan manusia2 yang suka menyindir.. secara langsung @ tidak langsung... secara sedar @ xsedar @ wat2 xsedar....

Jadi mana la boleh perkataan "sarcastic" nih dilabel pada seseorang since sume orang akn ckp sesuatu yang berlawanan maksud dengan niat tak nak kecikkn ati org....


Jadi jangan sesekali melabelkan seseorang dengan perkataan begitu.. boleh kecik ati orang... ;-)

Isnin...

Hari ni dh ari isnin.. hari bermulanya kerja.. biasanyer orang akan cakap 'blue monday' tapi pada ak isnin kena semangat sebab 2 ari cuti..

tapi kadang2 kalo ak xda m00d jadik gak bbllluuuee~~ monday... hehehehe

Untuk semua pelajar2 yangngah amek SPM termsk adk ak.. arap2 korang dapat jawap soklan2 dengan lancarnya....

ak arap pas ni ak ttp akn aktif mecoret dalam blog ak nih.... Ak nk ada lg.. lg.. lg.. ramai kwn2...

akhir kata... Hidup harus diteruskan, masalah yg dtg bukn untuk kita melarikan diri tapi untuk kita hadapinya!

Friday, November 18, 2011

Mulai kini..........

Ak asa start dari ari nih ak nak updated blog ak...

ak ada wat novel tapi novel ak 2 masih pening2 xda penghujung.. hehehe...

tunggu sampai btol2 ada penghujung br la ak post kan kt cni.....