Followers!

Saturday, December 29, 2012

Saturday Night Means....



Saturday night means. Another tomorrow is Monday. Then on Monday I need to came early have a pending jobs need to be clear that morning. And thinking of that made me SICK!

Wake early.... Settle the document coz hv shipment on Monday.  And shipment made me remember abt the Disaster day.  I didnt think things will run smoothly if the same problem happen. And know wht I need to do stock summary [every end of the month] and summary for import/export!

Actually typing will not make my work easy but didnt make it difficult its just to ease my head.

Whoever read this, don't think that I didnt accept my job as duly.

Just HUMAN NATURE need to tell the thing even can't be change. Well same as 'Procedure is Procedure'!

Hip... Hip... Hoorey!

Untuk kali pertamanya ak menang Segmen.  Excited giler!

Thx to Nurul Atiqah.

Dan Review mengenai blog ak... jeng... jeng... jeng...



Yang ak tandakan  merah tu sebab ak TERHARU gile dengan sikap ambil berat Cik Nurul Atiqah kita.

Ak bz dan jarang sangat berblogging sblom ni, baru-baru ni aktif sikit.

Jadi memang diperakui nak buat rombakan pada blog ni.

Kalau ada pape ak nak tanya tanpa segan silunya akan ku FB pada Cik Nurul Atiqah. =)

Thx ya! =))


Note : Bila buka blog ada pula ayat kat cBox "salam, singgah n follow sini ! tahniah menang segmen ... " oleh Aisyah Najihah [Pmenang pertama untuk segmen ni]. 
Terkezut + happy = jiwa kacau... hehehehe =)

Friday, December 28, 2012

Makan malam~~ Puri

Jemput makan... Nyum.. Nyum...


1st Segmen Review Blog By Nurul Atiqah

Akibat terlebih jalan-jalan hari ni maka banyak la post pasal segmen.  Cam seronok plak nak join segmen-segmen yang ada ni.

Segmen kat atas ni ak dapat dari blog Nurul Atiqah.

Tengok banner dia menarik sebab tu la tertarik nak join.

Pada sesiapa yang minat nak join.. Meh la lawati link dibawah :-


Jangan segan-segan nak join.  Meh2 la meramaikan serta memeriahkan segmen ni.

SEGMEN BLOGLIST TERBAIK BULAN JANUARI

A SECRET JOURNEY



Mari... Mari.... Join Segmen dari A SECRET JOURNEY.  Ak minat pulak bila tengok segmen tu dan terus JOIN.

Jadi sesiapa yang berminat boleh la lawati blog ni :-


Dan kalau sesiapa nak Join Segmen ni sila klik :-



p/s : Jom la ramai-ramai join dan kenali lebih ramai Blogger..

Tanpa kamu!

Tanpa Kamu




Hidup aku seperti 'PUZZLE' yang tidak lengkap!

Shipment 27/12 - Disaster

DISASTER! [macam dahsyat sangat bunyinya] tapi memang dahsyat tragedi yang berlaku semalam.

Kisahnya bermula...

Pagi itu, aku seperti luar biasanya sampai tempat keja jam 6.30pagi~semangat!~

Jam 7.15pagi... ting tong ting tong... bangun dengan perlahan. Punch card, sampai opis perlahan-lahan on semua komputer..

Dokumen shipment semua dah siap cuma nak letak barcode kat barang je.

Supervisor datang buka pintu warehouse. Barulah ak dapat tampal barcode. Pastu double check barang yang nak keluar.


Contoh barang yang ak dah check dan susun :


Tapi bila bayangkan bila customer tetiba call cakap, barang kurang 1 kotak... KURANG....




Nampak tak tanda merah tu. Mana pula hilangnya kotak itu.

Dalam hal ini siapa yang harus dipersalahkan.

Nak sedapkan hati yang lara ini, cakap la mungkin ak terlepas pandang.

Pengajaran dari kisahku ini :-
Carilah saksi untuk kerja-kerja begini.  Jangan saksi yang hari ini lain esok dah bertukar lain. Sebaliknya saksi yang teguh dan yang penting tak ada masalah mata.


Thursday, December 27, 2012

Sami Yusuf - You Came To Me lyrics


VERSE 1

You came to me in that hour of need
When I was so lost, so lonely
You came to me took my breath away

Showed me the right way, the way to lead

BRIDGE 1

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want Is to be with you

You are my One True love
Taught me to never judge
Now all I want Is to be with you

CHORUS (x2)

VERSE 2

You came to me in a time of despair
I called on you, you were there
Without You what would my life mean?
To not know the unseen, the worlds between

BRIDGE 2

For you I’d sacrifice
For you I’d give my life
Anything, just to be with you

I feel so lost at times
By all the hurt and lies
Now all I want Is to be with you

CHORUS (x2)

MIDDLE 8

Showed me right from wrong
Taught me to be strong
Need you more than ever
Ya Rasul ALLAH

You came to me
In that hour of need
Need you more than ever
Ya Rasul ALLAH

BRIDGE 3

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want is to be with you

You are my One True love
Taught me to never judge
Now all I want Is to be with you

CHORUS (currently X2)

Puri


Assalammualaikum...

Melihat gambar di atas membuatkan ak terliur.. Lapar....

Ok nak buat introduction sikit.

Puri ni makanan orang punjabi atau india.

Cuma gunakan tepung dan air.

Untuk lauk dimakan bersama Puri adalah Kima Ayam (itu cara saya makan la).

Tapi memang sedap dapat lagi kalau makan panas2.

Nyum... Nyumm.... Laparnya........

Wednesday, December 26, 2012

Domain Percuma!

Tadi jalan-jalan singgah blog Yana Aina. Ad berita baru .

Pemberian domain percuma oleh coklateyes...

Kalau ada yang berminat nak cuba bolehlah lawati..


Jangan ketinggalan.  Susah kot nak dpt DotMY nih.

T_T


Sunday, December 23, 2012

Trial version!

Trial version untuk cheese kek. Hari tu buat dengan adik hari ni buat sendiri. 

Sebelum ni pernah buat 2kali. Tapi gagal!

Usaha diteruskan dan akhirnya membuahkan hasil.

Tada....

Yummy2.... Cheese kek successful!





Friday, December 21, 2012

Selfishness

What did you think about the word of ‘Selfish’?

First we take from the positive side of selfishness.

a) Just to be ensure that we have self defence.
b) To move further than others.
c) Show that we only have positive ‘aura’ and others unable to bring us down.
d) Never show our flaws.

Negative side of selfishness.

a) Self defence that make we saved but others........
b) We move further but we have to push down others.
c) We need to hold off so that others never see other side of us.
d) Never showed our flaws only make others depend to us more and more.

Summary :

We should know our limit because for me selfishness never brings self satisfied. 

I just thinking that people who are too selfish just wanna show that they are PERFECT in all ways!

Thursday, December 20, 2012

Giveaway Lin Handmade....

http://azlina-lin.blogspot.com/2012/12/december-2012-blog-giveaway.html


GA untuk akhir bulan December 2012.

Nampak menarik kan.  Sebab 2 la ak nak cuba.

Tapi tak la berharap sangat sebab yang menyertai pun ramai.

Just try the luck!

Sesiapa berminat boleh lawati link ni :-

Wednesday, December 19, 2012

Korean Drama 2013~Flower Boy Next Door



Title: 이웃집 꽃미남 / Flower Boy Next Door
Chinese Title:
鄰家花美男
Also known as: My Neighbor Flower Boy / The Pretty Boy Next Door / My Flower Boy Neighbor
Genre: Romance, comedy
Episodes: 16
Broadcast network: tvN
Broadcast period: 2013-Jan-07 to 2013-Feb-26
Air
time: Monday & Tuesday 23:00
Related Series: Flower Boy Series



Synopsis

Based on the webtoon titled I Watch Him Every Day/나는 매일 그를 훔쳐본다 which was Published from 21/June/2011~17/July/2011.

This is a romantice comedy drama about a girl, Go Dok Mi (Park Shin Hye) who is a shut-in Miss Lonelyhearts type, who spends her days spying on the man living next door, Oh Jin Rok (Kim Ji Hoon). She is caught spying by her other neighbor, Enrique Geum (Yoon Shi Yoon).

Go Dok Mi is a ′city Rapunzel′ who never ventures outdoors, yet has her own set of charms that makes men go weak. Oh Jin Rok is a scruffy manhwa artist. Enrique Geum is a genius creative director, who is good-looking, stylish and bohemian and can′t get enough of soccer. He will form a love line with Go Dok Mi.


Cast

Park Shin Hye as Go Dok Mi




















Yoon Shi Yoon as Enrique Geum


























Preview>>>>






Tuesday, December 18, 2012

Ting Tong!

I saw something....

Have a present for you!



'
'
'
'


'
'
'
'


'
'
'
'

'
'
'


'
'
'
'



For more details please click above!


p/s : thx ya because still remember the date!

Kumpulan Marhaban

Ini kali pertama orang minta tolong carikan kumpulan Marhaban.  Rasa macam ada jerk dan senang nak jumpa.  Mungkin sebab selalu pergi majlis kumpulan Marhaban ni memang dah ada. Tapi bila nak cari baru la tahu memang susah nak jumpe.



Cuba tengok gambar contoh, kebanyakan yang masuk kumpulan marhaban ni generasi warga  emas... kalau nak nampak generasi kini memang la takda.  Ak tak menunding jari pada semua generasi muda cuma kita macam kekurangan pelapis dalam kumpulan-kumpulan macam ni.

Aku tak terkecuali sebab aku pun salah satu penyebab kekurangan pelapis.  Cuba kalau ak tawarkan diri at least bertambah juga la kan.  Benda-benda macam ni secara perlahan di bawa pergi oleh arus zaman.


Monday, December 17, 2012

Sunday, December 16, 2012

Hope some peace of mind!


Tomorrow is work. Wanna know something, I left my work 'TOP URGENT' on friday because i'm in rush to KL. I have promise my younger brother that I will come and take him at KTM Serdang.

So right now my mind full of the 'TOP URGENT' file. It will be needed tomorrow on 8. How should I solve this problem....????? That's question just stick on my mind. 

Thursday, December 13, 2012

Kau boleh, Ak tak boleh~~

Pernah tak korang jumpe orang yang nampak salah orang jek. Tapi salah sendiri tak nampak..

Pe perasaaan korang kalau jumpa orang macam ni??????

Ak bengang tapi tak la sampai tahap cipan cume pelik dengan pemikiran macam ni.

Mungkin mereka selalu fikir positif pasal diri kita tapi bila kat orang lain nampak negatif je.

Sedangkan bila dah tegur kita nanti dia buat benda 2.

Memang pelik.  Nak tegur kang tak nak la dia kecik ati.

Tahan JeLa.... Susah betoi!

Sunday, December 9, 2012

Ujan lebat2....


Cheese kek

Hari ni duduk rumah mcm2 perancangan makan dalam kepala nih. Nak buat yong taufu, cendawan goreng & cheese kek. Sebenarnya cheese kek ni di lua jangkaan. Idea yg dtg tiba2 itu pun dr adik ku yg rajin buat kek.

Tada... Mmg sodap.


Friday, December 7, 2012

Breakfast....



Beberapa minggu lepas McD bagi breakfast free.

Minggu nih KFC pulok bagi 50% untuk breakfast.


Susah nak tengok bebenda gini.

Thursday, December 6, 2012

This is life...


When you woke up every morning ;

=> First thing (today's work!)



    => Slowly from bed go to bathroom (sometimes feel like want to crawl only)

=> No appetite for breakfast when remember a lot of work awaiting.

    => Arrived at office & doing our job.

=> Awaiting till lunch time. (Really hungry)



    => After take lunch......~~~~~~

=> when 5.30pm. keep looking at the clock. tik tok tik tok



   => wahhh... time's up!. going back with smile.

=> at home talking with family like forget about tomorrow.

==>> then start back @1 <===

~~End~~


Note : When you meet Friday you will happy like there's no monday.
          But if you think Monday you will surrounded by black aura everyday... :-D

Wednesday, December 5, 2012

How Was Today....


Hari ni ak betul-betul tak da mood.  Malas nak bercakap atau mendengar kata-kata.  Memang sampai pandang muka orang pun menyampah ler....

p/s : bila la nak balik ni.

Tuesday, December 4, 2012

Bz... Bz... Bz.... Ari isnin....


Hari ini merupakan antara hari tersibuk yang aku tempuhi sepanjang kerja disini... Bermula jam 7.20am aku rileks-rileks masuk ke opis.  Buka lampu, on komputer. Dalam jam 7.35 masuk warehouse nak buat packing. Tapi separuh dari packing ada orang dah buatkan jadi ini memudahkan kerja ak.

Next 8.00am. Masuk opis dan memulakan kerja-kerja dokumen. Kerja dokumen ni la yang boleh menyebabkan aku putus jari-jari. Nak kena wat semua cepat-cepat sebab driver nak kena keluar awal. Nasib baik la hari ni tak ada shipment ke johor... Singapore jek dah buat kelam kabut hidupku.

Ingat dah boleh tarik nafas lega. Tidak lagi rupanya. Aku masih dihujani dokumen-dokumen untuk shipment petang ni dan juga esok.


Selepas tengahari iaitu waktu lunch ak baru la dapat menarik separuh nafas.  Lepas lunch buat packing untuk barang keluar esok.  Aku buat barang yang senang jerk. Sikit 1 pallet.

Jam 3.30pm. Segalanya berakhir. Baru LEGA! Dan cuma menunggu waktu pulang....




Monday, December 3, 2012

On saturday....


Semalam aktiviti aku jadi driver utk bw org pergi karaoke. Sepupu aku masuk pertandingan sempena aktiviti belia dan sukan kat kawan aku. Untuk kali pertamanya aku pergi ke pertandingan macam ini. Mungkin sebab aku tidak berminat jadi ak memang jarang pergi ke tempat macam ni.

Kalau ikut dalam borang, pendaftaran peserta jam 8.00. Aku bangun jam 6.15am. Aku pergi beli sarapan sekali. Jam 7am aku pergi jemput sepupu aku, rumah dia dalam 20 minit perjalanan.

Kiranya sampai kat tapak karnival jam 8. Cari la kaunter pendaftaran. Patut ke ranya pendaftaran buka dalam jam 10am. Disebabkan daftar lambat kami pun balik dulu. Lapar tahap keterlaluan jadi balik rumah sarap dulu.  :-)

Jam 10 sekali lagi kitaorang pergi la daftar. Then start time will be around 12. Tunggu jela. Aku siap tido lagi memandangkan mata hampir tertutup.

Bermulala la jam 12. Peserta pertama tak ada. So proceed to second consestant. Sepupu aku no 4. Masa peserta kedua nyanyi kepala aku dah mula sakit. Mungkin ak tak biasa dengan situasi macam ni bising dan bingit.

Selesai sepupu aku nyanyi aku ajak dia balik dulu. Tak tahan skit kepala. Petang tu dapat call yang dia msk final top ten.

Malam jam 8.30 start final. Tapi kali ni aku tak hantar ak suruh adik aku.. Sebab kepala sakitnya tak elok ag. Dijadikan kesah dia tak menang just dpt no 6. Tapi dia happy sebab dia buat pun for fun.

Malam tu kul 10 ak dah melelapkan mata.

~~ the end ~~

Moral of story : Jauhkan diri dari karnival yang melibatkan nyanyian. ;-);-)