Followers!

Sunday, April 27, 2014

Witch’s Romance Korean Drama




Title: 마녀의 연애 / Witch’s Romance
Chinese Title: 魔女的恋爱
Also Known as: Witch’s Love
Genre: Romance, Comedy
Episodes: 16 (To Be Confirmed)
Broadcast network: tvN 
Broadcast Period: 2014-Apr-14 to 2014-June-03
Airtime: Monday & Tuesday 23:00





Synopsis

This drama is about two people who each have scars from past relationships, and the way their romance with each other heals those wounds.

Ban Ji Yeon (Uhm Jung Hwa) is a single 33-year-old woman. She works as a reporter and is very enthusiastic about her work. So much so that she is often called a “witch” at work. She doesn’t believe in true love, because of her past experience when her boyfriend disappeared prior to their wedding.

Meanwhile, Yoon Dong Ha (Park Seo Joon) is a 25-year-old young man who runs a small errand center with his friend. The errand center will do pretty much anything including sending out someone dressed as Santa Claus or provide security for an idol star. He looks like a happy guy, but he lost his girlfriend by an accident.

Cast

Uhm Jung Hwa as Ban Ji Yeon




Park Seo Joon as Yoon Dong Ha


Friday, April 25, 2014

Waktu kerja aku....

Waktu kerja aku adalah berlainan dengan orang lain... Rasanyalah...

Kilang yang aku kerja ni... Isnin sampai khamis jam 7-7 utk operator.. Jumaat, sabtu & ahad adalah cuti kalau kerja kira ot...

Best kan bunyinya... Makin banyak pulak cutinya... Dan kerja office Isnin sampai khamis jam 8-6, Jumaat 8-1...

Tapi penat pulak aku rasa kalau keja jumaat ni balik jam 1..

Sebabnya kerja untuk hari jumaat kena kejar cepat supaya tak da masalah...

Dan biasanya ada je masalah dan myebabkan aku balik jam 1.30@2pm...

Sama jelah dengan yang lain.. Walaupun penat tapi puas la sebab keja tak do pending...

Tapi kalau boleh nak la keja balik mcm biasa... Jumaat ingat dapat lah balik tidoq sat tapi dan tu aja ada prob...

Prob umah bukan opis yeee... Nak kena jadi driver mdm nak g mana2..

Penat ikut mdm kita, tapi seronok la layan kerenah diaorang nih... Dan kadang-kadang aku badmood je nak layan.. Penat punya pasal..

Kesian la kat orang terdekat aku kena layan mood gilo aku nih...

Dan kesimpulannya, lebih rela aku keja balik macam biasa supaya tak perlu terkocoh-kocoh nak buat kerja di hari jumaat... :-)

Wednesday, April 23, 2014

Reading is a worth thing. 59#


Kerana Mereka Aku Lebih Berhati-hati...

Kita memang takkan tahu sampai bila hubungan antara kita dan orang sekeliling akan bertahan cuma kita boleh mendoakan agar ianya berkekalan.

Sepanjang aku hidup aku susah nak jumpa orang yang tikam belakang depan aku... Bukan tak da jumpa ada tapi teramat lah jarang...

Yang biasa cakap lepas tak simpan pape dalam jiwa tu memang biasa... Kembali kepada topik hari ni...

Semalam ada satu group dari department 'x' datang office katanya tak puas hati dengan gaji... At first memang la pasal gaji dah lama-lama buka pulak cerita pasal si 'a' yang ada kat department tu..

Boleh ke diaorang complain cakap si 'a' tak buat kerja... Aku ni dengar dah rasa lain macam je topik ni... Sebab mereka ni depan si 'a' lain story, belakang lain... Kesian aku tengok nasib si 'a'...

Macam-macam la diorang cerita... Aku bukan nak menyokong si 'a' tapi pada ak apa yang diorang buat tu tak patut... Kalau rasa dia tak ok depan dia tak payah la nak baik sangat...

Aku memang menyampah je dengan orang macam tu... Disebabkan perangai mereka macam tu aku pun kena lah berhati-hati sebab aku tak tau bila orang akan tikam aku...

Depan semua pun baik... Sebab tu lah aku lagi suka berkawan dengan orang yang straight forward... Tak la merana jiwa ak nak tau apa sebenarnya dalam kepala diorang...

Walaupun ramai kata orang yang cakap terus ni mulut jahat... Tapi pada aku yang pting hati... Kalau mulut baik cakap sopan tapi hati black...

Lagi susah kot... Pape pun aku harap aku takkan jadi macam diorang... In Shaa Allah..


**Ingatan untuk diri : Akan sentiasa berubah kearah kebaikan**

Monday, April 21, 2014

Reading is a worth thing. 57#


Hari ahad ~~ Aktiviti ak... :-)




Ni lah aktiviti di atas permintaan adik-adikku....

Sorang nak makan kek batik sorang lagi nak makan kek coklat lapis keju...

So layan je kan... Pasni lama la tangan ak rehat... :-)

Saturday, April 12, 2014

Dewasa.

Dewasa... Satu peringkat yang tanpa disedari kita sudah melaluinya...

Seperti mana aku melihat adik-adik aku yang begitu cepat membesar...

Kalau tengok gamabr dulu dan sekarang memang akan terasa betapa cepatnya masa berlalu...

Dan diri aku sendiri yang kini 29thn nampak jauh sangat dengan aku semasa masih bersekolah dulu...

Kalau di ingatkan perjalanan yang dilalui sehingga mencapai umur ni... Memang macam-macam...

Bila gembira kita ketawa, bila sedih kita nangis, bila rasa bersalah jiwa tak tenang....

Perjalanan aku sehingga hari ini kerana keluarga dan kawan yang memahami...

Aku amat berterima kasih kerana didikan ibu aku menjadi diri aku yang kini...

Dan aku bersyukur kerana yang sentiasa disisi aku tidak meninggalkan aku...

Dewasa adalah satu usia yang mana kita akan lebih memahami perasaan parents kita...

Dewasa adalah satu usia yang membuatkan kita berfikir lebih sebelum membuat apa-apa...

Dan dewasa adalah usia yang menjadikan kita lebih bertanggungjawab...

Macam karangan bahasa tak... Hihihihi

Cuma tak cukup patah perkataan je...

Sampai jumpa lagi nanti... :-)

Wednesday, April 9, 2014

8 Post je....

Salam April semua...

Dah lama aku tak melawat blog ni...

Tengok April punya post belum ada pun....

Dan Mar cuma ada 8 je post...

Masa tu baru aku sedar betapa jarang dah aku lawat blog sendiri....

So starting today aku akan pastikan aku nak updated tetiap ari...

Dalam kepala ni banyak benda nak update tapi tak tertulis je...

So jumpe esok yeeee.... :-)