Followers!

Sunday, September 3, 2017

Somethin' Stupid (feat. Reese Witherspoon)(originally by Carson and Gaile)





I know I stand in line, until you think you have the time
To spend an evening with me
And if we go someplace to dance, I know that theres a chance
You wont be leaving with me

And afterwards we drop into a quiet little place
And have a drink or two
And then I go and spoil it all, by saying something stupid
Like I love you

I can see it in your eyes, that you despise the same old lies
You heard the night before
And though its just a line to you, for me its true
It never seemed so right before

I practice every day to find some clever lines to say
To make the meaning come through
But then I think Ill wait until the evening gets late
And I'm alone with you

The time is right your perfume fills my head, the stars get red
And oh the nights so blue
And then I go and spoil it all, by saying something stupid
Like I love you
(I love you, I love you...)

Saturday, September 2, 2017

Someday - Michael Bublé (feat. Meghan Trainor)





[Michael Bublé:]
I love seeing you happy
I miss seeing that smile
It's been such a long time
And although I don't have you
I know now that I need to
And somehow make you mine
And I won't lie
It's hard seeing you with him
'Cause I know he can't hold you like I can

[Michael Bublé & Meghan Trainor:]
Someday maybe when we're old and gray
We could be in love once more
Till then I won't give my love away
Darling, I'm forever only yours

[Meghan Trainor:]
I remember that love song
I sang every word wrong
But you didn't mind
No, no
And I'll admit that I miss you
But only if you do
'Cause you know that I'm shy
And I can't lie
It's hard seeing you with her
'Cause I know she can't love you like I can

[Michael Bublé & Meghan Trainor:]
Someday maybe when we're old and gray
We could be in love once more
Till then I won't give my love away
Darling, I'm forever only yours

And my love then what's for you then
We all got nothing to lose
'Cause I'm forever only yours (in love once more, once more, once more)
No need to complicate it
The smile is worth the wait, yeah
I'm forever only yours (hey, yeah)

Someday maybe
Someday maybe
Someday maybe I'll be yours (whoa, baby)

Someday maybe (someday maybe)
Someday maybe (someday maybe)
Someday maybe I'll be yours (someday maybe I'll be yours)

Someday maybe when we're old and gray
We could be in love once more
Till then I won't give my love away
Darling, I'm forever only yours

And my love then what's for you then
We all got nothing to lose
'Cause I'm forever only yours (someday I'll be yours)
No need to complicate it
The smile is worth the wait, yeah
I'm forever only yours (someday maybe...)

I'm forever only yours (only yours)
(I'm singing now)
I'm forever only yours...

Friday, June 30, 2017

Raya-raya dirumah jeeee...



Assalammualaikum.

Selamat hari raya pada semua. Pada yang telah memulakan kerja, kuatkan semangat walaupun mood raya lagi kuat.. hihi.. saya salah sorang yang hari rabu dah naik kerja. Tak da yang nak cover T_T

Dari raya pertama sehingga kini tak sempat la nak beraya rumah sesiapa pun sebab yang datang rumah tu tanpa henti.. Terus jeeee... Tak da brek. So kita dok bersilat didapur.

Malam ni ada lagi tetamu yang nak datang.. Seronok la bila ada orang datang bertandang ke rumah sebab orang yang jarang jumpa pun dapat jumpa pada bulan ni.

Pada yang dapat sambung cuti sehingga jumaat ni selamat bercuti ya. Jalan raya puas-puas nanti dah naik kerja susah nak cari masa nak g jalan raya ni. Dan naik nanti jangan lupa bawa kuih raya untuk orang yang awal dah mula kerja ni.

Pada semua yang mengenali saya "Makan dan minum minta dihalalkan cakap terkasar terlangsung minta dimaafkan. Dan jika ada perbuatan kasar juga mohon dimaafkan." Terima kasih pada yang masih lagi membaca blog ni.


Image result for smile

Selamat hari raya

Image result for selamat hari raya 


p/s: lambat sikit post. :-)

Thursday, June 8, 2017

Saat-saat indah bulan ramadhan

Assalammualaikum dan selamat berbuka puasa.

Bila puasa ni benda yang paling sweet adalah berbuka bersama. Masa ni la ikatan siratulrahim boleh bertambah erat.

Kalau kat rumah ni mmg masa berbuka la meriah. Berbagai gelagat dapat jumpa. Yang adik2 perangai macam2. Bagi yang sudah berkahwin pula gelagat anak2 yang tak tahan tengok.

Bila jenguk2 kembali rasanya saat2 indah cuma dapat dilihat pada bulan ramadhan. Rasanya mcam bulan puasa ni lebih indah dari hari raya.

Dan bagi yang tidak berpuasa masa ni la kena bahan + kena dera. Hahaha macam mana tak kena dera kudrat lebih sikit dari orang puasa. Mengecat, langsir, kerja rumah mmg pas la pada mereka.

Seronok kan bulan puasa ni bulan barakah yang kita cuma jumpa setahun sekali. Bersyukur lah pada Allah s.w.t. Bulan ramadhan ni adalah antara nikmat hidup yang takkan dilupakan. 😊

Monday, June 5, 2017

Macam mana feel bulan pose.. Sahur time!

Assalammualaikum. Tetiba hari ni rasa nak menulis. Bulan ramadhan yang cuma berkunjung tiba selama setahun sekali Alhamdulillah tahun ni merasa lagi.

Rutin harian kita akan berubah bila tibanya ramadhan. Breakfast yang biasanya jam 7-8pg kini menjadi sahur yang mana makan sebelum imsak. Dah masuk waktu imsak dah boleh berhenti mengunyah.

Dalam sahur tu ada keberkatan. Just makan je kan tapi itulah yang susahnya nak buat. Mmg selera tumpul sgt la masa sahur. Termasuklah diriku. Tapi bila dgr ustaz kata bangun la awal sebelum nak makan sahur. Mandi siap-siap dan rasa segar baru sahur memang la laju je makan.

Secara logiknya kita mungkin tiada selera makan sahur kerana bangun tido duduk kat meja makan still mood sleepy. Mcm mana you nak aspect mood makan datang. Kecuali memang org yang kena jugak makan kalau x xblh tido.

Tp for certain people yang penjagaan mata lebih biasanya perut terabai. Jadi nak dijadikan kisah mmg feel much more better kalau kita bangun awal mandi br la bersedia untuk makan. Sbb masa tu mata dah segar. Sy buat macam tu sbb sy nak sahur kalau x mmg xlarat.

Jadi pada semua yang rasa sukar nak sahur blh la cuba cara tadi. Salam ramadhan pada semua.

Tuesday, May 30, 2017

Peringatan pada diri sendiri..

Assalammualaikum,  hari ni merupakan hari ke empat berpuasa. Macam mana ya dengan puasa kalian semua. Semoga perjalanan ramadhan ini dipermudahkan buat kita.

Hari ni nak luahkan sikit perasaan. Mmg sekarang pun masih rasa marah lagi. Memang kena banyak sgt istigfar jangan ikutkan perasaan sangat. Tapi aku manusia biasa aku mmg xdpt nak buang terus perasaan ni.

Cuma ada lah berkurangan marahnya. Perlukah dia layan aku macam ni. Adakah pangkat yang menentukan dimana letaknya kita. Dan jenis orang yang suka ambil kesempatan ni tak ada rasa bersalah kah...

Tak ikhlas jadinya kerja bila kita buat dalam keadaan marah. Bulan puasa ni minta jauhkan lah perasaan cepat marah.. Permudahkanlah segala urusan.

Thursday, May 11, 2017

Recommended Slot Lestary - Raisha

Drama Raisha yang mengisahkan tentang sepasang suami isteri yang menunggu cahaya mata selama 10 tahun dan dikurniakan anak perempuan. Dinama kan Raisha. Raisha dibesarkan dengan penuh kasih sayang dan pada umurnya 3/4 tahun ibu nya meninggal kerana kemalangan dilanggar kereta. Raisha dibesarkan seorang oleh bapanya.

Cerita ini mengenai bapa yang terlalu sayangkan anak sehingga apa sahaja yang anaknya buat walaupun salah tidak ditegur sehingga anak dewasa. Boleh layan la cerita ni. Pelakon dia main kan watak dengan jayanya. Best.

Antara pelakon yang membintangi adalah Diana Danielle, Hafidz Roshdi, Taib Zamanuri, Puteri Aishah dan ramai lagi.



Ost drama Raisha



Bukan Aku - Tasha Manshahar 

Tak mudah aku jalani
Hidupku tanpamu di sisi
Hari-hari ku tangisi
Segala memori janji ku mungkiri

Engkau masih aku rindu
Walau tak pernah engkau tahu
Hanya satu harapanku
Moga kau selalu maafkan diriku

Aku lepas semua pergi
Bukan kerna aku benci
Tapi kerna ku terlalu mencintai

Percayalah oh sayangku
Nikmati dulu usiamu
Nanti kau temu cintamu
Bukan aku