Followers!

Friday, May 23, 2014

Bernafas dengan tenang... ;-)

Hari jumaat yang cool(memang sejuk sangat)...

Tapi tenang...

Hari ni aku bekerja dengan tenang tanpa gangguan yang tidak sepatutnya...

Auditor semua dah balik so tak de apa yang nak dikejar dan di’nervous’kan...

Hari ni aku boleh bernafas dengan tenang dan buat kerja perlahan-lahan..

Sambil meng’updated’ blog aku...


Happy day... 

Harap semua yang bekerja hari ni pun merasa apa yang aku rasa...

Wild Chives and Soy Bean Soup: 12 Years Reunion ~ Korean Drama



Details

Drama: Wild Chives and Soy Bean Soup: 12 Years Reunion (literal title)
Revised romanization: Dalrae Dwaen, Jangkook: 12nyeonmanui Jaehwe
Hangul: 달래 , 장국: 12년만의 재회
Director: Kim Do-Hyung
Writer: Kim Yi-Kyung
Network: JTBC
Episodes: 50
Runtime: Sat & Sun 20:50
Language: Korean
Country: South Korea

Synopsis

This drama will depict humorous clashes between two families of a high school couple who become pregnant after a mischievous World Cup night in 2002 and are forced to marry but break up due to opposition from their families. They go separate ways and the girl goes so far as to change her name and face to live a completely different life. Then the couple reunite twelve years later and get entangled in each other’s lives all over again.

Cast

Yoon So-Hee as Jang Kook (2002)



Lee Won-Geun as Yoo Joon Soo (2002)



Lee So Yeon as Jang Kook/Jang Dal Rae (2014)



Namgung Min as Yoo Joon Soo (2014)



Note : This drama will keep you tear up in the beginning. Until episodes 13, it's very sad love story. But I look forward to the next episode because i'm really curious about what will happen next between both of them.

Wednesday, May 21, 2014

ISO Audit + Customer Audit

Dengar je audit semua pun tau macam mana rasanya...

Minggu yang agak sibuk dan tak sempat nak updated aktiviti ari ahad lepas...

T_T nak wat cam ne... Kalau updated blog means kerja smakin bertambah lah...

So sabar je la buat masa ni..

Nanti ada kesempatan akan ku updated aktiviti lastest...

Ni pun sebab customer dalam plant kalau tak memang tak merasa la nak updated...

Ok sampai berjumpa lagi...

:)... Selamat menjalankan tugas dan senyum-senyum selalu...

Monday, May 5, 2014

Aktiviti hari ahad...



Membakar Muffin Choc Chippp.... Sedapppp... :-)

Ke ALAM kita~~~


Semalam aku, mak dengan adik g ALAM... Melawat adik no 7..

First time masuk alam ni..

Cantik jugak kawasan nye...

Yang peliknya family kitaorang je yg datang..

Bila tanya adik aku dia kata semalam family yang lain dah datang...

Kesian adik aku... Kesepian kesorangan... Hihihi





Reading is a worth thing. 61#


Friday, May 2, 2014

Kekasih Abadi - Yusry & Lisa



Setiap kali ku bukakan mata
Hati tersentuh kau hiasi dunia
Syukur kerana Dia mendengar doa-doaku


Baru terasa nikmat percintaan
Indah dibuai beribu khayalan
Semua impian yang ku damba menjadi nyata


Tak perlulah lagi ku bermimpi
Kini kau hadir dalam sedar mencintai
Untuk kekal sehidup semati


Tak perlulah ku memeluk angan
Kini kau ada erat di dalam dakapan
Padamu setiaku berjanji
Kekasih abadi



Jika ditakdirkan pergi bersama
Ambillah hembus nafas terakhirku
Agar tak merasa bagaimana hidup tanpamu

Bersama kita cekal membina
Sebuah istana yang terindah
Di sana kasih kita bersemadi