Followers!

Thursday, October 3, 2013

Always Need Sticky Notes!

Sticky Notes... Sapa tak tau benda nih..<Kalau tau pun korang buat la mcm xtau ok> Ak explainkan kat korang. Sticky Notes ni kertas berpelekat yang digunakan sebagai reminder sebab kita boleh tampal kat tempat yang mudah dilihat dan secara tidak langsung mengigatkan kita tentang perkara yang perlu dibuat.

Sticky Notes ni ad mcm2 kaler...


Dan kini kisah ak & sticky notes.

Seiring dengan peningkatan umur ak, memori ak juga semakin kurang ruangnya.. Kalau sebelum TB skang dh GB je... T_T

Ak semakin pelupa. Dan sticky notes la penyelamat ak.

Disebabkan kena selalu ingat schedule export... Ak risau ak akn lupa paperwork lain so jalan yang paling bagus ak tampal sticky notes ni kat tempat yang ak senang nampak...



Tempat paling senang ak nak nampak sticky note ni kat printer ak...

Sebelah jo printer.. Pastu duduk bangun memang hadap printer tu.. Menjadi mangsa la printer tu... Hehehe...

Tapi ak tak nak la bergantung sangat ngan notes ni kadang2 ak cuba ingat sendiri tetapi berakhir dengan lupa. Macam hari ni forwarder minta ak refax invoice. Kul 5 kot dia call. Ak kat warehouse...

Hmmm.. Memang sampai opis tak de nye ak ingat... Mlm ni ngah taip-taip baru ingat.. Hmm xpalah nak buat cam ne.. Dia kena la redha sebab ak ni memang pelupa. Esok jela ak fax kat dia... Arap2 tak da masalah la...

Jadi kepada kawan2 yang tahap pelupanya macam ak belajarlah mencatat TO DO List.. Mudah je.. :-D



p/s : Sib baik ingat jalan balik rumah.hehehe

No comments:

Post a Comment