Followers!

Monday, September 30, 2013

Kalau Dah Namanya Perempuan...


Kalau dah namanya perempuan bila nampak barang perhiasan tak kiralah perhiasan rumah atau dia sendiri mesti rambang mata kan. Punya la pusing-pusing kat satu tempat pastu tengok punya lama dan pengakhiran belinya tidak... Hehehe

Fenomena biasa la tu.. Aku tak terkecuali dalam hal-hal macam ni.

Geng aku kalau bab shopping ni sama dengan mak ak. Adik aku yang perempuan kalut sikit la taste dia. Lari sangat dari taste aku. Jadinya aku dengan mak aku ni alah sikit dengan perkataan SALE... 70%.. 50%... 30%...


Nampak je perkataan percent2 itu kami akan masuk belek-belek, komplain2. Komplain bukan apa pun pasal warna, design... Yang mana tengok tak berkenan tu jeling2 jelah... hehehehe

Tapi selalunya window shopping je. Tak beli pape pun cuci mata je... Tapi kalau sekali beli... hmm plastic bag 4-5 kat tangan.. Tu pun macam tak cukup je...


Dulu terlalu jarang la keluar shopping ni... Tapi sekarang hmmm...


Memang tak boleh kot... Sebab window shopping ni release stress kerja... So even tak beli barang mesti nak kena pegi jugak... Cuci mata..

Mungkin kerana sifat semulajadi wanita. Kalau tengok barang yang berkaitan mcm tak nampak lagi suami kat mana kecuali masa nak bayar.. hikhikhik

Okies sampai sini je taipan jejari ak hari ni nak sambung keja... :-)



p/s : Gambar dari Mr G.

2 comments:

  1. pehhh ... dulu ko kemain malas nk window shopping kn. Amboi ... tak hajak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe... Semakin meningkat usia semakin suka benda yang tak suka... Pelik2... :-)

      Delete