Followers!

Wednesday, February 19, 2014

Sebelum melakukan sesuatu...........

Sebelum memulakan sesuatu pastikan kamu menyediakan dokumen secukupnya untuk mengelakkan sebarang kesulitan dalam urusan yang dilakukan.

Inilah kata-kata ingatan supaya urusan kita tak stuck tengah jalan..

Tapi bukan semua orang akan buat advance preparation...

Tau tak kenapa mereka ni tidak membuat adv. preparation... Bukan kerana mereka tak tahu tapi mereka ingin memudahkan kerja untuk mereka...

Agak-agak dah jem buatlah kelam-kabutnya tanya insan-insan yang terdekat.. Dapat insan baik yang rajin layan boleh la dapat aku kesian la...

Aku buat tak tahu je... Geram pulak rasanya nak senangkan dia menyusahkan aku... Cuba fikir sikit macam la ko sorang je ada keja abis aku ni nak melayan kerja ko jela...

Geram pulak kadang-kadang dengan minah sorang ni.... Bukan benda susah pun just buka je file semua ada... Ni tak bawa la kertas sehelai....

Apa aje ntah yang ditulisnya dikertas tu... So pastikan semua yang nak guna depan mata baru la buat call @ tanya orang... Jangan buat perangai kelam kabut macam tu...

Secara tak langsung menyusahkan orang yang kita nak tanya... Buang masa dia je ko tanya pastu ko tak cukup maklumat yang sepatutnya... Memamg waste time!

No comments:

Post a Comment