Followers!

Monday, June 5, 2017

Macam mana feel bulan pose.. Sahur time!

Assalammualaikum. Tetiba hari ni rasa nak menulis. Bulan ramadhan yang cuma berkunjung tiba selama setahun sekali Alhamdulillah tahun ni merasa lagi.

Rutin harian kita akan berubah bila tibanya ramadhan. Breakfast yang biasanya jam 7-8pg kini menjadi sahur yang mana makan sebelum imsak. Dah masuk waktu imsak dah boleh berhenti mengunyah.

Dalam sahur tu ada keberkatan. Just makan je kan tapi itulah yang susahnya nak buat. Mmg selera tumpul sgt la masa sahur. Termasuklah diriku. Tapi bila dgr ustaz kata bangun la awal sebelum nak makan sahur. Mandi siap-siap dan rasa segar baru sahur memang la laju je makan.

Secara logiknya kita mungkin tiada selera makan sahur kerana bangun tido duduk kat meja makan still mood sleepy. Mcm mana you nak aspect mood makan datang. Kecuali memang org yang kena jugak makan kalau x xblh tido.

Tp for certain people yang penjagaan mata lebih biasanya perut terabai. Jadi nak dijadikan kisah mmg feel much more better kalau kita bangun awal mandi br la bersedia untuk makan. Sbb masa tu mata dah segar. Sy buat macam tu sbb sy nak sahur kalau x mmg xlarat.

Jadi pada semua yang rasa sukar nak sahur blh la cuba cara tadi. Salam ramadhan pada semua.

No comments:

Post a Comment