Bahan-Bahan:-
500g
Spagetti
1kg seafood
(Udang & Sotong)
1 cawan Minyak Zaitun
3 Ulas Bawang Putih
3 sudu besar Cili Flakes
3 sudu besar Oregano Flakes
3 sudu besar Parsley Flakes
1 sudu kecil Serbuk Lada Hitam
1 kiub Pati Ayam
½ biji Lada Benggala
1 sudu kecil Garam
Cara-cara:
1.
Rebuskan spaghetti sehingga lembut dan toskan.
2.
Rebus seafood sehingga hampir masak & toskan. Jangan buang air rebusan.
3.
Panaskan minyak zaiton, tumis bawang putih dan lada benggala sehingga
kekuningan.
Jangan sampai hangit / terlebih masak. Masukkan air rebusan 1 senduk.
4.
Masukkan oregano, parsley, cili flakes,lada hitam, garam dan pati
ayam.
5.
Masukkan spagetti dan seafood. Kacau hingga sekata.
6.
Siap untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment