Followers!

Friday, January 15, 2016

Manusia Jenis Ini... -_-

Umur itu bukan melambangkan kematangan seseorang.  Jangan hanya kerana usia yang lebih tua kau nak semua orang dengar cakap kau, ikut kata kau tapi kau pula tak pernah respect others even as human.  Adakah itu yang korang panggil budi bahasa. Aku memang tak sempurna, bahasa aku pun tak seindah seperti yang kau nak dengar. Tapi kalau kau nak aku hormat kau kau pun belajarlah cara nak hormati orang.

Kalau tua usia tapi akal macam budak baru 1 tahun baik jangan cakap lebih-lebih.  Mulut boleh menjadi punca putusnya siratul rahim.  Tau tak apa hukumnya memutuskan siratul rahim.  Kalau Tanya semua kata tahu tapi bila  mulut melancang sana sini macam tu ilmu pasal hukum ni dah delete ke?

If you are an insolent people, please don’t expect people to be nice to you.  As been said, I will treat you the way you treat me.  Beware this is not Cinderella story.  When you did something bad to me and I just keep shut my mouth.  Now is 2016, even if I become like Cinderella there is no prince will come and save me.  The only way to survive is be brave and protect yourself.  Depend only on yourself.

#akujugamanusiabiasa#jauhkanakudarisikapini#muhasabahdiri

No comments:

Post a Comment