Followers!

Monday, September 15, 2014

Ke Kedah - UUM.

Perjalanan ke Changlun mengambil masa dalam 8-10jam.  Mana yang dengar semua cakap lama bertul ko drive... Hihihi biasa la kan... Tapi yang drive 2 org... Kalau ak drive macam biasa la memang meter xlari atas 120km/hr... Macam mana nak cepat sampai...  Memang sah-sah la lambat sampai kebas punggung.

Tapi kalau adik aku yang drive memang la 140km/hr... Huh kalau dh nama nya lelaki memang diff sangat cara pemanduannya... Dia driva cepat jugak la kalau harapkan ak memang lama dok bertapa dalam keta tuh.

Drive kereta alza ke changlun untuk menghantar ak lelaki aku masuk UUM.  Hutan semata je UUM tu. Sampai UUM hampir kul 6pg so tunggu subuh. Lepas subuh gerak g cari sarapan. Rasa makanan kat sana lebih kurang je rasa melaka so tak la terasa sangat. Ok je selera dia.

Pas sarapan g uum balik untuk pendaftaran. Lepas pendaftaran n hantar adik ak g bilik asrama dia kami gerak balik. Dah memang penat sangat dh fikir nak balik je xmo singgah mana2. Tapi adik ak ad g jumpe kawan dia kat Penang la.

Yelah nak jalan ke utara memang susah dah alang2 sampai dia singgah la nak jumpa mak kawan dia. Lepas tu ingat nak g lunch tapi xjadi rasa kenyang pas g umah kawan dia.

Meneruskan perjalanan sampai Gopeng kul 4 br bhenti lunch. Tak tahan dengan tahap jammy so baik bhenti isi perut.  Makanan dia biasa je tapi tak pedas. Lepas mkn naik balik highway dh tak jem sgt.

Sampai kl kul 8. So singgah umh adik ak amek brg apa yg patut tros gerak melaka. Sampai melaka dalam jam 10-11. Jem nye highway sampai lekas pon jam gak tapi jam dr selatan nak ke kl la. Ak yg kl nak ke selatan xjem pon.


So sampai rumah kami driver bersepakat pasni takkan drive lagi untuk ke utara. Baik naik train atau flight. Huiiii penatnya driving.


Note : Selepas tol juru kereta aku ditahan oleh seorang lelaki.. Tak tahu la orang sihat ke x sebab masa tu jam 3pagi kot... So kalau sesapa nak g utara jangan la bhenti kalau ad org tahan sebab bdasarkn pgalamn org yg pernah g sbb dia penah kena tahan n kena rompak.. So careful bila otw g sana. :-)

No comments:

Post a Comment