Followers!

Thursday, September 25, 2014

Sick Leave @ Cuti Sakit

Cuti sakit biasanya kita ambil semasa tak sihat (memang common sangat la kan perkara ni) dan MC perlu dikemukan sebagai bukti yang kita memang sakit.

Tapi walaupun kita entitle sick leave example 1year = 14days sick leave, we still got a pressure due to mc sebab kehadiran kita dah tak ok... There’s still got issue in some company regarding this matters.  Sometimes I just hardly to understand what on their mind.

Can’t they think for what we (employee ) got entitle sick leave.  And also they simply accused us because we got an mc.  If employer think that sick leave is unneccessary please direct go to labour office and change the procedure that been made.

Tapi kadang-kadang bukan majikan yang bermasalah tapi kawan sekerja.  Mengumpat lebih-lebih.. Macam la kalau kita tak datang company terus bankcrupt.  Dan kalau datang pulak nak siapkan kerja dan nak balik awal amik mc sebab tak larat pun kena jugak... Sungguh tak logic cara pemikiran mereka... Hmmm...

Please Use Your Brain More Than Your Mouth!!! J



No comments:

Post a Comment