Followers!

Friday, August 23, 2013

When women say nothing its means everything...

Ak tertarik dengan kata-kata Harith Iskandar dalam Lawak Ke Der.... Hmm bila dia on topik perempuan memang apa yang dia cakap tu betul <pd pdapat ak la>.

Sebab ak pun macam tu... Bila tengah marah dan orang tanya kenapa mesti ak akan cakap tak ada pape.  At first memang la cakap tak ada pape...

Tapi dah lama-lama mesti akan tanya direct dan ak kalau tak puas ati mesti akan tanya lagi dalam versi yang berlainan.

Kenapa ak akan tanya dalam versi yang lain sebabnya dengan cara begitu ak blh trace yang dia cakap betul  ke bohong...

Dan juga berdasarkan kata hati.. Hmm kalau korang nak tau perempuan ni macam ada sixth sense sikit... Dan sensitif terhadap persekitaran... Sebab tu la kalau orang yang kita sayang tipu mesti kita dapat rasa...

Macam ada yang tak kena la dapat lagi kalau rasa macam situasi masa bercakap tu lebih pelik... Tak tau la nak cakap macam mana tapi memang hakikatnya perempuan macam ak ada kata hati yang akan membuatkan kita yakin atau was-was dengan apa yang orang cakap dapat lagi lelaki.

So lelaki2 semua kena lah berhati-hati bila bersuara. Sebab lagi sayang perempuan pada mereka lagi kuat cemburu... Cemburu ni lah yang dapat hapuskan sixth sense seseorang...

Lastly bila ada masalah dalam perhubungan lebih baik berterus terang dari cakap "tak ada apa-apa".



Note : Apapun yang ak coretkan walaupun merepek arap korang layannnn... Honest to yourself is the best way to treat our heart. ♥ PeAcE (^◡^ ) 

No comments:

Post a Comment