Followers!

Saturday, March 16, 2013

Oh KFC!


Malam semalam ak keluar amik adik ak balik dr kl. Lepas tu dia hal kena g area hospital putra. Disebabkan nak tunggu dia lama sangat ak ajak la mak ak g JJ.

Masa tu ak dh lapa so igt nak beli KFC 3ketul makan ngan mak ak. Ak rewind balik kisah ak frm start :-

Budak KFC : Makan sini

Ak : Bungkus

Budak KFC :Order

Ak : Dinner plate, original, tak nak kepak n peha. Add on air milo 1.
(Ak asa ak ckp ngan clean n clearnya)

Budak KFC : 15 lebih la (ak lupa berapa)

Ak tgk step pertama dia isi air. (Btol)

Second dia amek dulang ak dh pelik.

Ak ckp dik akak bungkus.

Dia ckp oh… Dia senyum ada pengampunan.

Pas tu ada perempuan belakang dia amek bayran dr ak. sbb orang dh mula ramai line up.

Ak pelik ak Nampak budak 2 macam amik spicy. Tapi tgk original n spicy sebelah je.

So just let it go. Sebab takkan la budak 2 bodo sangat kan.

And guess what.

Bila ak nak makan first of all ayam tu spicy (kalau biasanya tak kisah), then second ayam tu DUA KETUL sahaja and one of the last thing is ak dapat peha.

Ntah la memang panjang jugak la rungutan ak.

Bukan nak ckp apa skrin ka nada tulis pelanggan order ape. Patutnya siapa yang amek order 
dia jugak la kena amek bayaran supaya dia blh check btol x apa yang dia bagi.

Sama tak dengan apa yang kita order.

PERLUKAH SETIAP KALI ORDER SAMPAI DEPAN KAUNTER AK KENA BUKA N CHECK DULU.

Ikutkan mmg tak payah nak besarkan hal ni tapi benda menjadi lebih menyakitkan hati bila yang amek bayaran tu muka cam GOOD-GOOD jer. Cam confirm la ape yng member dia isi betol. MMg ak xpuas ati.

Pengakhirnya ak makan KFC 2 dengan rasa terkilan.

4 comments:

  1. hi, saya new blogger.. be friend yaa.. kesian awak kan..

    moral of story: jgn byr sebelum tgk kfc yg kita terima tue..

    saya pun pernah kena camni tapi di MC D..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yolah... sedih dan rasa tidak berbaloi kan...

      selamat berkenalan :-)

      Delete
  2. awak, saya takde kawan blog untuk promote.. boleh tak awak join -> GIVEAWAY : Gempak Bersama Nazlyizan..

    thank u awak.. :)

    ReplyDelete
  3. Lahai....mujur rietta xpernah jd cmtu...masa kat nandos pernah, kita mkn xabis, mnta bdk waiter tu tapaukan dua wings and one full bowl wedges....sekali blik umah, yg ada tu chicken wings...wedges xdo....huhuhu...terkilan....

    ReplyDelete