Followers!

Monday, October 22, 2012

Cakap belakang....

Siapa yang tak pernah cakap belakang dan siapa tak pernah dikata dibelakangnya... hmm semua akan lalui semua ini...  kenapa tak pernah cuba cari penyelesaian untuk masalah FACE TO FACE ni...

Kebanyakan yang ak kenal (termasuk ak la) akan cerita pada orang lain.. Kalau tak suka si A akan cerita pada si B.  Sebabnya mungkin si A ni anak seseorang yang tak boleh nak usik... Karang punah pulak masa depan hanya kerana berterus terang..  Dan mungkin si A ni jenis kalau cakap straight pon buat sakit hati jek..

Jenis yang tak paham la..(tak tau la kalau buat2 tak paham)...  Apa sikap kita bila tak nak g tau terus... upadated dalam Fb status untung-untung dia baca dan faham... GTH memang la dia paham tapi dia buat dont no jerk...  sebenarnya orang macam si A ni kadang-kadang rasa diri dah cukup sempurna sebab itulah diaorg tak layan pendapat orang lain..

Lagipun orang macam si A ni dia tak akan memahami situasi orang melainkan dia kena sendiri..  Bila dia kena situasi macam kita baru lah tau nak merungut... huhuhu (jadi kenalah memahami orang kalau nak orang memahami kita)...


Note : Nasihat daripada aku yang juga ada kekhilafan. :-D

2 comments:

  1. fuhhhh .... siapakh c A tue?? mail lambong kew

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak merujuk pada sesiapa pon... contoh jer... :-)

      Delete