Followers!

Tuesday, May 9, 2017

Apa yang majikan cakap pekerja tak perlu fikir..

Assalammualaikum.

Hi semua.. Ok malam yg dinihari ni nak la kongsi pendapat dengan kamu kamu semua..

Mengenai apa yang majikan cakap pekerja xperlu la fikir.. Just let them think what they want.

First of all...

OT aka OVERTIME.. Pernah tak kamu kamu semua dipersoalkan atau kamu menjadi tanda tanya pada majikan tentang apa kamu buat bila kamu datang buat ot.

Well actually it's commons in life. They keep asking and comparing why you and her is difference.. Why she can keep it up the work on working hours but you need to take the ot.

And you know what as an employer they must learn what aspect was the worker good at.. Maybe she was a fastest typist however when it's come to calculating she was slow..

Hello majikan semua jangan la asyik memandang pada kelemahan je.. Open your eyes.. Kenalah tengok in every aspect yang ad pada pekerja awak jangan la asyik nak pekerja bagi the best yang ada.

Dan pekerja semua tak payah fikir, just ignore it.. They were born to be a bos that's why they have more question than answer in their head.

Ok? Asalkan kita ot untuk buat kerja.. Kita dtg bukan utk memgular cukup lah.. Kita sendiri kena muhasabah diri jangan pulak datang ot tapi buat kerja lain.. Memang patut dipersoalkan. Ingat satu je bos kita xnampak tapi Allah nampak.. So careful ok.. Ingat ot bukan hanya untuk kejar duit tapi niat no 1 nak settlekan kerja. Biarlah bos nak kata ap yang rasa kita.

Ikhlas dalam setiap pekerjaan kita. In shaa allah kita akn tenang dan selesa dalam pekerjaan.

1 comment:

  1. moga semua nya baik baik sahaja....biasanya kita akan jumpa apa yang kita cari, andai kebaikan yang dicari, pasti kebaikan yang ditemui dan andai kesalahan yang dicari, kesalahan lah yang akan ditemui...tiada manusia biasa yang terlalu sempurna....

    ReplyDelete